©  BELGA

Geen nieuwe Europese titel voor Koen Naert: landgenoot kraakt in laatste kwart en wordt achtste, Duitser pakt goud na uitstekend eindschot

Koen Naert is er niet in geslaagd zichzelf op te volgen als Europees kampioen marathon. Naert liep bijna de hele wedstrijd attent voorin, maar in het laatste kwart ging het toch te snel voor onze landgenoot. Hij eindigde uiteindelijk als achtste. De Duitser Richard Ringer pakte de Europese titel.

Maarten Vanhoof

Na ruim 30 kilometer moest Naert even lossen voorin, maar hij kon opnieuw aansluiten. Toen het tempo vervolgens opnieuw werd opgedreven, moest de West-Vlaming passen. Hij bleek geen superdag te hebben en finishte als achtste in 2u11’28”, op een dikke minuut van de nieuwe Europese kampioen Richard Ringer (2u10’21”).

De Duitser verraste de Israëliër Maru Teferi, tweede op drie seconden, met een fantastische eindsprint nog naar de overwinning snelde. Ook het brons was voor Israël, met Gashau Ayale op negen seconden van Ringer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Europees recordhouder Bashir Abdi, die brons pakte op de Spelen in Tokio en op het voorbije WK in het Amerikaanse Eugene (Oregon), nam niet deel aan de marathon in München.

Vastgoed

Jobs in de regio