Sonia en René bij hun Bentley, die zich ontpopte tot rijdende sauna. ©  kma

Bentley ontpopt zich tot rijdende saunakist tijdens oldtimerrally Toverfluit

Halle-Zoersel -

Een vijftigtal oldtimers van de club CCR (Classic Car Riders vzw) reed de tweede Toverfluitrally, in het thema ‘maffia’. Sommige oude wagens ontpopten zich tot ware sauna’s in de hitte. “Ik moest natte handdoeken op mijn benen en in mijn nek leggen”, getuigt Sonia Berquin uit Zoersel, die de temperaturen van de warme motor van de Bentley uit 1951 over haar benen kreeg. “Ik werd er zelfs misselijk van.”

 ©  kma

Frank Teugels, voorzitter van CCR vzw, zorgde samen met zijn medewerkers voor een knap parcours dat eerst vanuit De Toverfluit/Villa Ria in Halle richting Berlaar en Lier ging, met onder meer een passage langs het kasteel van Gestel. Onderweg moesten de deelnemers opdrachten oplossen, die allemaal verband hielden met misdaad en maffia. Het knapst verklede maffiapaar kreeg een speciale prijs. Bij de eerste editie was het thema ‘disco’.

 ©  kma

 ©  kma

In de namiddag ging de tocht richting Kempen. De 200 kilometer vormden voor sommige classic carriders een echte uitdaging, zoals voor René en Sonia Berquin uit Zoersel. De eerste tachtig kilometer moest Sonia natte handdoeken op haar benen leggen en in haar nek. Hoewel hun Bentley Super 8, gebouwd in Engeland in de jaren vijftig en tachtig, een open dak heeft, bleek hun rijtuig een sauna op vier wielen. “Ik zag het metertje van de temperatuur van de motor oplopen tot 90 en 100 graden. Wij zitten onder de motor. Sonia kreeg al die warmte over haar benen en werd onpasselijk. Ze moest natte handdoeken leggen”, vertelt René, die voor de rest wel vertelt dat zijn Bentley “een lelijke beest” is. “Deze wagens werden gebouwd om rally te rijden. Ze kunnen echt snel gaan. Binnenkort doen we nog een rally in Portugal. Vandaag was het afzien, maar in de winter is deze Bentley een gerief voor mensen die last hebben van koude voetjes.”

Willy Van Loon met zijn James-Bond-wagen met rechts voorzitter Frank Teugels en zijn kleindochter Nina Gosselin (9). ©  kma

James Bond

Willy Van Loon uit Antwerpen reed mee in een Aston Martin DB 5 uit 1965, net zoals die van James Bond, maar dan met open dak, oftewel convertible. Het is een Superleggera, gemaakt uit aluminium. “Ik kon hem in Zwitserland kopen. Eigenlijk wilde ik een andere oldtimer kopen, maar die was onbetaalbaar, en toen botste ik toevallig op deze. Enkele jaren geleden heb ik hem volledig uit elkaar gehaald en weer ineen gestoken, hij kan er opnieuw enkele jaren tegen”, zegt Willy, die geen last had van de hitte, alleen van de wespen. Maar wie niet? 

 ©  kma

De deelnemers moesten opdrachten in maffiastijl afleggen. ©  kma

kma

Vastgoed

Jobs in de regio