Dieven op verkenning schuiven plastiekjes tussen deuren

De politie van Sint-Niklaas roept op tot verhoogde waakzaamheid in de Nauwstraat in Belsele. Onbekenden, vermoedelijk dieven, lieten plastiekjes achter tussen de deuren, een bekende methode om te controleren of bewoners thuis zijn.

Pieter Van Hecke

Ook het huis van Ann V.S. onderging zo’n controle, maar ze kon de dieven betrappen. “Via een camera aan onze deur had ik ze in de gaten”, zegt Ann. “Ze gingen zelfs heel het huis rond. Toen ik ze in de tuin zag, heb ik door het raam heel hard naar hen geroepen.”

De dieven maakten zich uit de voeten. “Die moeten gedacht hebben hier woont een kwade vrouw. Ik denk niet dat we die mannen hier nog terug zien”, zegt Ann. “Op dat moment wist ik nog niet precies wat ze aan onze deuren gedaan hadden. Ik ben heel zorgvuldig beginnen inspecteren en toen vond ik de plastiekjes. Ze zijn zo klein dat je ze bijna niet ziet.”

De Nauwstraat in Belsele. ©  Google Streetview

Niet de eerste keer

De volgende ochtend besloot ze om de politie te verwittigen. De agenten vroegen de camerabeelden en foto’s op voor verder onderzoek. “Het nieuws ging snel rond hier in de straat. Intussen zijn er nog tien huizen waar plastiekjes zijn gevonden tussen de deurstijlen”, zegt Ann.

Het is niet de eerste keer dat de bewoners bezoek krijgen van dieven. “We hebben door een eerdere diefstal besloten een camera en alarm te plaatsen, maar nu komt er ook een poort aan ons huis. Ik ben het beu”, zegt Ann. “Nog maar een maand of twee geleden stonden er ook verdachte figuren op onze oprit. Die hebben toen alleen onze auto’s gecontroleerd. We weten niet of die twee zaken iets met elkaar te maken hebben.” (pvs)

MEER OVER Uitgelicht

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio