De actievoerders in badjas. © RR

Buurtbewoners protesteren in badjas tegen slagboom en bloembakken van luxehotel Botanic Sanctuary

Antwerpen -

In het straatje tussen de Leopoldstraat en de Lange Gasthuisstraat kwamen zondagmiddag buurtbewoners samen voor een ludiek protest tegen de manier waarop vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary er omspringt met de openbare ruimte. Het plaatste illegaal bloembakken en een slagboom zodat hotelgasten zich in alle rust naar het wellnesscentrum kunnen begeven. Als reactie daarop daagden tientallen buurtbewoners op in hun badjas.

Dear Hotel Guest, Don’t be shy wearing a bathrobe in public, we aren’t either! Het Volkje’. Met die niet mis te verstane boodschap wilden de actievoerders een duidelijk signaal afleveren aan de eigenaars van luxehotel Botanic Sanctuary. Volgens hen palmt het hotel de openbare ruimte illegaal in.

Een tijdje geleden plaatse projectontwikkelaar Iret Development een slagboom aan de ingang van het ZNA-ziekenhuis Sint-Elisabeth in de Leopoldstraat. De gasten van het hotel hoeven zich daar maar weinig van aan te trekken, want voor hen gaat de slagboom de lucht in. Maar voor Antwerpenaren en bezoekers belemmert die een vlotte doorgang langs het straatje. Aan de kant van de Lange Gasthuisstraat doken plots bloembakken op in het decor, waardoor het verbindingsstraatje tussen de Leopoldstraat en de Lange Gasthuisstraat voor velen plots minder evident is.

De hoteleigenaar trof de maatregelen om ‘een bepaald soort volkje te mijden’ opdat zijn gasten in alle rust van hun kamer naar het wellnesscentrum kunnen wandelen. En daar zijn de actievoerders op zijn zachtst gezegd niet mee gediend. Zij fietsten bij wijze van protest in badjas door het straatje. Dat leek meteen zijn vruchten af te werpen. Niet veel later stond de bareel namelijk open en waren de bloembakken verdwenen. “Goed zo! De bareel blijft open. Iedereen kan weer door. Zo hoort het. Ook de rijken hebben het recht om zich aan de regels te houden”, reageerde Antwerps gemeenteraadslid Mie Branders (PVDA), die deelnam aan het protest. (lava)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio