© Stijn Van de sande

Honderd oldtimers trekken zich op gang voor zeventiende Maneblusser Classic Tour

Mechelen -

Op de Grote Markt in Mechelen ging maandagochtend de zeventiende editie van de Maneblusser Classic Tour van start. Zo’n honderd oldtimers, waarvan de oudste zelfs meer dan honderd jaar oud is, verzamelden er voor een rondrit door de regio.

De Maneblusser Classic Tour van de Mechelse Historic Car Club is intussen een begrip in de wereld van de oldtimers. Voor de zeventiende keer werd de rondrit met klassieke wagens georganiseerd. “Door corona kon het de afgelopen twee jaar niet plaatsvinden, maar we zijn blij dat we nu opnieuw allemaal kunnen samenkomen. Dat merk ik ook aan het enthousiasme bij de deelnemers”, zegt organisator Werner Passendorffer.

Er nemen zo’n honderd wagens deel aan de rondrit, die in de voormiddag langs Duffel en Sint-Katelijne-Waver en na de middag langs Kapelle-op-den-Bos en Tisselt (Willebroek) rijdt. “We hebben het aantal deelnemers wat verminderd omdat er minder plaats is op de Grote Markt door de ruimere terrassen”, zegt Werner. “Er zijn veertien wagens die dateren van voor de Tweede Wereldoorlog. De oudste is zelfs van 1910 en dus maar liefst 112 jaar oud is.”

De oldtimers zijn maandag rond het middaguur en ’s avonds tussen ongeveer 15 en 18u opnieuw te bezichtigen op de Grote Markt. Aan de rondrit zijn ook prijzen gekoppeld, bijvoorbeeld voor de best uitgedoste bestuurder. De prijsuitreiking vindt plaats om 18u.

Een deel van de wagens dateert van voor de Tweede Wereldoorlog. © Dirk Vertommen

Organisator Werner Passendorffer. © Stijn Van de Sande

De oldtimers op de Grote Markt. © Dirk Vertommen

(svds)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio