Fort Ertbrand. © evdw

Ontdekkingstocht door 110-jarig Fort van Ertbrand

Kapellen -

Wie onder leiding van de fortgidsen van Natuurpunt de binnenkant van het Fort van Ertbrand wil ontdekken, houdt alvast zondag 21 augustus vrij. Dan laten de gidsen hun publiek de geheimen van het fort zien en hebben ze ook aandacht voor de huidige bewoners, de vleermuizen.

Het fort was jarenlang privébezit. In 2017 koopt Natuurpunt het fort en omliggende bos en wordt het hele gebied ingericht als natuurgebied. De gidsen nemen je mee door de originele gangen en kamers van het fort en tonen je ook hoe de natuur het 110-jarig fort heeft overgenomen. Er wordt ook de nodige aandacht besteed aan de huidige bewoners van het fort met name de vleermuizen. De meest voorkomende soorten zijn de watervleermuis, de franjestaart, de Brandt vleermuis en de baardvleermuis.

Een bezoek kost 3 euro. Honden zijn niet toegelaten. Je draagt best stevige schoenen of laarzen en een zaklamp is nodig. De wandeling is niet geschikt voor rol- en of kinderwagens, begint om 14 en eindigt om 16u. Ingang: Oude Galgenstraat ter hoogte van de S-bocht. Reserveren is nodig via www.antwerpennoord.be

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio