De X-kes: Annick Staes met links Jo Verpooten en rechts Wener Palinckx. © Marc Wouters

Bijna heel de Jozef Ickxstraat doet mee aan de rommelmarkt

Ekeren-Donk -

De brandende zon deed denken aan een ‘marché aux puces’, een rommelmarkt in Zuid- Frankrijk. Alleen de taal klonk anders en de platanen ontbraken. Na twee jaar gedwongen afwezigheid was de rommelmarkt in de Jozef Ickxstraat in Ekeren-Donk weer terug.

85 procent van de bewoners van de Jozef Ickxstraat nemen deel aan de rommelmarkt © mawo

“Voor de eerste keer doet 85 procent van de bewoners van de Jozef Ickxstraat mee aan de rommelmarkt”, vertelt Werner Palinckx. Hij vormt samen met Jo Verpooten en Annick Staes de X-kes. Werner is verantwoordelijk voor de rommelmarkt, Jo verzorgt de Barbecue en de drankstand en Annick houdt zich bezig met de speelstraat. Tijdens corona veranderden 12 huizen van eigenaar. “Verschillende nieuwkomers zijn van vreemde origine. “Het is fijne dat de rommelmarkt hen de gelegenheid geeft om kennis te maken met hun buren”, zegt Werner.

Hier en daar worden nog waardevolle spullen aangeboden. Afdingen is altijd de boodschap. © mawo

De nieuwkomers reageren positief en wie nog even twijfelde om mee te doen, is volgende jaar zeker paraat. Voor de eerste keer werden ook het dienstencentrum De Nobele Donk en de bewoners van de serviceflats in het gebeuren betrokken. De deelname was dit jaar nog beperkt, maar de X-kes hopen volgende uitgave op een uitgebreidere samenwerking. (mawo)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio