Met perfect rapport richting Basaksehir: Antwerp wint in Eupen met kleinste verschil

Antwerp behoudt het maximum van de punten. In Eupen ging het niet zonder slag of stoot, maar het stamnummer één won wel weer: 0-1 na een owngoal van Lambert. Antwerp kan zo met vertrouwen de matchen tegen Basaksehir aanvatten.

Pieter-Jan Calcoen

Nathan Verboomen durft. Hoofdscheidsrechter Jan Boterberg wees op slag van rust gedecideerd naar de penaltystip na een niet al te slimme overtreding van Ritchie De Laet, maar VAR Verboomen oordeelde dat de fout buiten het zestienmetergebied begaan werd. We gaan ervan uit dat Verboomen zeker was van zijn stuk, in de perszaal was er meer verdeeldheid. 0-0 aan de rust.

Als er trouwens één ploeg verdiend had om op voorsprong te staan, dan was het wel Antwerp. De bezoekers, gesteund door een indrukwekkende twaalfde man, voetbalde volwassen en kreeg de beste kansen. Frey besloot op Eupen-goalie Moser, de héél verre poging van Alderweireld ging maar nipt naast, Gerkens en Nainggolan mikten over.

Bij de pauze voerde Mark van Bommel één wissel door: we kregen het debuut van Jurgen Ekkelenkamp. Antwerp dreigde als eerste via Nainggolan, maar Eupen kwam het dichtst bij de openingstreffer: Kral kopte op de lat. Op het uur vond Van Bommel het tijd om nog eens in te grijpen: nu kwamen Janssen en Valencia erin. Het duo moest voor meer schwung en doelgevaar zorgen.

Antwerp had moeite om de ruimtes te vinden, het was allemaal een beetje te stereotiep, maar na een goeie combinatie kwam de 0-1 er toch. Ekkelenkamp en Valencia zetten een één-tweetje op, waarna Lambert ongelukkig zijn eigen keeper klopte. De meegereisde supporters vierden uitbundig feest, zij hadden ook wel gezien dat het geen walk-over was.

Butez moest in het slot nog uitpakken met twee fantastische reddingen, het bleef mede dankzij hem 0-1. Antwerp start de competitie zo met twaalf op twaalf. De Great Old staat nu wel voor een cruciale tiendaagse: de dubbele confrontatie tegen Basaksehir in de play-offs van de Conference League zal de sfeer rond de club enorm beïnvloeden. Voorlopig is die uitstekend, het is nu zaak om dat zo te houden.

  • The Great Old wint met 0-1 op het veld van Eupen
  • Lambert de schlemiel bij Eupen na owngoal 
  • Antwerp begint competitie met 12 op 12
 • Antwerp wil perfect rapport behouden

  The Great Old kon zich geen betere start van het seizoen wensen. Het behaalde 9 op 9 in de competitie en wist al twee Europese voorrondes te overleven. Vandaag moet het op bezoek bij Eupen, dat op de openingsspeeldag wist te stunten tegen landskampioen Club Brugge. Kunnen de mannen van Bernd Storck dat kunstje vandaag herhalen? Volg de wedstrijd hier live vanaf 16u.
 • Valencia op de bank bij Antwerp

  Opstelling: Butez, De Laet, Nainggolan, Yusuf, Balikwisha, Gerkens, Miyoshi, Vines, Alderweireld, Pacho, Frey
  Mark van Bommel voert een wissel door in vergelijking met de Europese thuisoverwinning tegen Lisseström. Valencia, die indruk maakte bij zijn eerste basisplaats, verdwijnt naar de bank. Miyoshi is zijn vervanger.
 • Storck voert twee noodgedwongen wissels door

  Opstelling: Moser, Van Genechten, Davidson, Nuhu, Prevljak, Charles-Cook, Déom, Magnée, Král, Christie-Davies, Lambert

  Stef Peeters kreeg vorig weekend een rode kaart op het veld van Genk, hij wordt vervangen door Magnée. Doelaman Nurudeen raakte in diezelfde wedstrijd geblesseerd. Hij is wel fit genoeg om op de bank te starten, maar Moser zal plaatsnemen onder de lat.
 • Minuut applaus

  Voor de wedstrijd van start gaat krijgen we eerst een minuut applaus voor Ralph Thomassen. Hij zette beleid van de jeugdopleiding van de Panda's mee op poten en overleed eerder deze week.
 • Match gestart

 • 1'

  Aftrap

  Scheidsrechter Jan Boterberg heeft deze wedstrijd op gang gefloten.

 • 4'

  Vrije trap waait over

  Miyoshi versiert een vrije trap en zet zich zelf achter de bal. Hij wil de bal voor het doel gooien, maar zijn voorzet waait over het Eupense doel.

 • 11'

  Antwerp baas

  The Great Old domineert het balbezit, maar kon dat voorlopig nog niet omzetten in concreet doelgevaar.

 • 12'

  Bijna Frey

  Daar is de eerste kans voor Antwerp. Balikwisha brengt de bal laag voor doel, Frey krijgt de bal aan de eerste paal niet voorbij Moser.

 • 15'
  icon

  Gele kaart

  Christie-Davies van KAS Eupen krijgt geel.

 • 16'

  Alderweireld probeert een wereldgoal

  Vanop zijn eigen helft ziet Toby Alderweireld Moser wat ver uit zijn doel staan. Hij waagt het erop, maar zijn poging gaat een kleine meter naast het doel.

 • 18'
  icon

  Gele kaart

  Králvan KAS Eupen krijgt geel.

  De verdediger van Eupen trekt Balikwisha net buiten het strafschopgebied. Het levert Antwerp een vrije trap op op een gevaarlijke plaats.
 • 19'

  Nainggolan over

  Deze keer is het Radja Nainggolan die de vrije trap opeist, maar zijn poging gaat een dikke meter over.

 • 22'

  Drankpauze

  Het is warm, ook in de Oostkantons. De speler mogen even naar de kant om zich te verkoelen. 

 • Drankpauze am Kehrweg
 • Déom en Gerkens vechten om het leer.
 • 26'

  Schotje Magnée

  Ook Eupen is voor het eerst gevaarlijk. Magnée legt aan van net buiten de zestien, maar Butez heeft geen moeite met zijn schot.

Vastgoed

Jobs in de regio