© BFM, rr

Basis van opvolger brokkelbrug staat er helemaal: 21 liggers van elk 40 ton met succes geplaatst

Wommelgem/Wijnegem -

Zondagmiddag werd de laatste van de 21 zogenaamde liggers op de pijlers van de nieuwe brug over de E313 gelegd tussen Wijnegem en Wommelgem. Omdat de signalisatie pas maandagavond wordt weggenomen, blijft er tot dan hinder op de E313.

Jan Auman

LEES OOK. Opvolger brokkelbrug over E313 krijgt spectaculair vorm: 14 van 21 liggers op hun plaats gehesen

Nadat zaterdag al veertien betonnen elementen met behulp van grote kranen werden geplaatst, werd de ‘klus’ zondag afgemaakt. Met grote precisie werden dan ook de lange liggers op hun plaats gelegd over de snelweg richting Hasselt. Elk betonnen bouwstuk weegt 40 ton.

Een volgende ligger wordt op z’n plaats gehesen. © BFM

“Het is bijzonder vlot gegaan”, zegt Stefanie Nagels, woordvoerder van wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer. “Rond 13 uur waren de grootste manoeuvres achter de rug. De basis van de nieuwe brug is nu een feit. Na plaatsing van de brugliggers volgen de wegopbouw op de brug, de aanloophellingen, en het plaatsen van de fietsbruggen. De werken duren zeker nog tot het einde van het jaar. Begin 2023 kunnen we ze openstellen, zo is de verwachting. De Vlaamse overheid investeert ruim 7 miljoen euro in het nieuwe kunstwerk.”

Het gunstige verloop betekent niet dat de E313 opnieuw volledig wordt vrijgegeven. De signalisatie wordt pas maandagavond weggenomen. Overdag is het te druk op de snelweg om dat te doen. (jaa)

 © RR

 © BFM

 © RR

 © RR

 © RR

 © BFM

Aangeboden door onze partners