© Stijn Van de Sande

Grote schade aan appartementen na uitslaande brand in Leopoldstraat

Mechelen -

Een korte, maar hevige brand heeft zondagmiddag heel wat schade aangericht in een appartementsgebouw in de Leopoldstraat in Mechelen. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen aan de achterzijde van het gebouw al door de ramen. Er raakte gelukkig niemand gewond.

Stijn Van de Sande, Theo Derkinderen

De hulpdiensten werden omstreeks 13u zondagmiddag opgeroepen voor een brand in een appartementsgebouw in de Leopoldstraat, vlak naast de campus van de AP Hogeschool. De brand ging gepaard met een grote zwarte rookpluim die in de ruime omgeving te zien was. “Toen we aankwamen, sloegen de vlammen aan de achterzijde van het gebouw door de ramen”, vertelt brandweerofficier Danny Theunen.

De pompiers hadden het vuur, dat woedde in een appartement op de eerste verdieping, uiteindelijk vrij snel onder controle. “We zijn meteen met een aanval langs buiten begonnen, daardoor konden we het vuur snel blussen”, legt eerste sergeant Kurt Hernalsteen uit. De brandweer kon echter niet voorkomen dat het appartement volledig in vlammen opging. Ook een flat op de tweede verdieping liep ernstige schade op. In het appartement op de derde verdieping was er rookschade.

Aan de achterzijde van het appartementsgebouw is de schade het grootst. © Stijn Van de Sande

Hoe de brand ontstaan is, is nog niet duidelijk. Het is ook nog niet duidelijk of het vuur op het terras of in het appartement ontstond. “De bewoners van de appartementen waren op het moment van de brand niet thuis”, aldus de brandweerlieden. “De zaakvoerders van een horecazaak op het gelijkvloers waren wel aanwezig, maar er raakte niemand gewond. De materiële schade aan de horecazaak bleef ook beperkt.”

Om de brandweer op een goede manier te kunnen laten blussen, werd de Leopoldstraat tijdelijk afgesloten voor het verkeer. (svds)

De Leopoldstraat werd tijdens de bluswerken afgesloten voor het verkeer. © Stijn Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio