©  BELGA

Jonas De Roeck: “Overwinning waarin we ons voetbal brachten”

Jonas De Roeck was een tevreden trainer. Westerlo deed aan klantenbinding tegen Standard. Zes doelpunten, een open wedstrijd en niet onbelangrijk: de tweede opeenvolgende thuisoverwinning van het seizoen. Op de persbabbel kwam hij uitgebreid terug op de 4-2-overwinning tegen de Rouches.

Bart D’haene

“Het was een mooie overwinning in een wedstrijd waarin we ons voetbal gebracht hebben. Waarmee we vorig seizoen de titel gepakt hebben. Van de eerste tot de laatste minuut hadden we de wedstrijd in handen. Zes op zes in de thuiswedstrijden is een leuke statistiek. Als je alle thuiswedstrijden wint dan ... (lacht). We zijn niet de ploeg die het moet hebben van de duelkracht, wel van de voetballende oplossing. Verdedigend stonden we sterk rond onze eigen zestien. Met kwaliteiten, geloof in eigen kunnen en efficiëntie schiet je een eind op. Tegen een goed voetballende ploeg als Standard vonden we de ruimte. Niet dat we het altijd makkelijk hadden. Standard heeft kracht, snelheid en technisch vermogen. Wij waren de efficiëntste ploeg.”

roteren

“Door omstandigheden wordt er veel geroteerd. Het niveau ligt hoger dan vorig seizoen en dan is rotatie een must. We hebben alle spelers nodig en de invallers deden het prima. Een ploeg bestaat uit 30 spelers. De leuze van Westerlo is niet toevallig: ‘wij allemaal samen’. Waarom Nene geblesseerd naar de kant moest? Te hard gevierd na zijn doelpunt, vermoed ik (grijnst). “

voorlopige balans

“Buiten de eerste helft tegen AA Gent hebben we in elke wedstrijd goed voetbal gebracht. Al was de efficiëntie niet in elke wedstrijd even hoog. Een goede start dit seizoen was belangrijk en voorlopig ben ik tevreden. Misschien hadden we meer verdiend dan zes op twaalf. Maar we bouwden in ieder geval krediet op en de resultaten zullen wel volgen.”

LEES OOK. Nieuwe spits nodig? Westerlo onderstreept tegen Standard offensieve weelde: “Het gevaar komt bij ons van alle kanten”

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL