Oski begon op 9-jarige leeftijd met het produceren van dansmuziek. Hij wil de grootste artiest van de wereld worden. © Marc Wouters

De warmste editie van Cirque@Taque haalt toch de 10.000 bezoekers: een unieke formule, gratis en familiaal

Ekeren -

Bloedheet was het op het middenplein van het Hof De Bist, waar het gratis familiefestival Cirque@Taque zich zaterdag met enige moeite op gang trok. Maar zodra de zon zich achter de bomen terugtrok, liep het evenementenplein in een mum van tijd tjokvol.

Hendrik Jan de stuntman en Merel Kamp in een leuk springnummer. © mawo

Het namiddagprogramma dat zich vooral richtte tot families en georganiseerd werd door het cultuurcentrum 252cc, werd omwille van de hevige zon lichtjes aangepast. De activiteiten die normaal het middenplein vullen, verhuisden naar de bosjes. Zelfs in de schaduw was het zweten en puffen. De geplande zweefmolen liet verstek gaan. “Wij hebben de firma verscheidene keren gebeld, maar kregen geen gehoor”, weet Mattijs De Lee.

Oefenen en blijven oefenen. © mawo

De organisatie van Cirque@Taque verwachtte na 2 jaar gedwongen rust opnieuw 10.000 bezoekers. Ondanks de trage start, zit men toch niet ver van dit cijfers. Volgens sommigen zou het aantal bezoekers de 10.000 zelfs hebben overschreden. Met 16 artiesten verspreid over twee podia en een uitgekiemd familienamiddag, blijkt Cirque@Taque zelfs een uitzonderlijk bloedhete editie te overleven. ‘s Avonds kregen de festivalgangers onder meer Sioen en Jaquar Jaguar te horen. Sioen bracht al 6 albums uit en toerde onder meer al in Indonesië, Zuid-Korea, China en Europa. Het Antwerpse duo Gomorris sloot feestelijk de warmste editie van Cirque@Taque af. Zelfs wie geen fut meer had in de dansbenen, kreeg een tweede of misschien wel een derde adem.

Flink ingesmeerd met zonnecrème en dan spelen maar. © mawo

  (mawo)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio