Waterpolo aan het MAS. © Jan Van der Perre

Tornooi Beachwaterpolo in Bonapartedok

Antwerpen -

Het Museum aan de Stroom is zaterdag 3 september het decor voor een nieuwigheid in Antwerpen: het BK Beachwaterpolo. In het Bonapartedok komt een speelveld van 10 op 15 meter.

Waterpolo zit de laatste jaren in ons land opnieuw in de lift. In de vorige eeuw was het op olympisch vlak de meest succesvolle ploegsport met verschillende medailles.

“We willen met dit BK vooral promotie voeren voor deze sport”, zegt Fabrice Weise die samen met enkele andere waterpolofanaten dit BK organiseert. “Het is niet clubgebonden en er is een limiet van 12 ploegen. Er zit één addertje onder het gras: elke ploeg bestaat uit vier spelers en daar moet een dame bij zijn. Niet elke club heeft een damesafdeling, maar we gaan ervan uit dat ze een beetje moeite zullen doen om dames aan te trekken. Het dameswaterpolo in ons land kan nog heel wat publiciteit gebruiken”

De Koninklijke Antwerpse Zwemclub Antwerpen ondersteunt dit initiatief en beschouwt het als een vervanging voor het Metropool Tornooi dat begin dit jaar niet kon doorgaan.

“Wij zijn met ons eerste team die dag wel op stage ter voorbereiding van de nieuwe competitie. Maar we zijn wel vertegenwoordigd met een ploegje bestaande onder meer Niels Bus, Greg Heirman en Elko Van den Broucke”, voegt Antwerp-kapitein Jay Van Hoey eraan toe. Het BK start rond 11u, inkom is gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners