Camille lokte zo’n 4.500 fans naar het Sint-Michielsdomein. © Joren De Weerdt

Popprinses Camille lokt recordaantal bezoekers naar Elzerock: “Het was super”

Sint-Katelijne-Waver -

Muziekfestival Elzerock in Sint-Katelijne-Waver heeft er een erg succesvolle vijfde editie opzitten. Meer dan 5.000 bezoekers zakten af naar het Sint-Michielsdomein. De grootste publiekstrekker was ongetwijfeld Camille, maar ook de andere bands en de dj-avond op vrijdag bleken een schot in de roos.

Stijn Van de Sande

Op de affiche van de vijfde editie van Elzerock stonden onder meer Frituur Paula, Checkpoint Charlie en Cookies and Cream. Maar het was toch vooral de razend populaire Camille die heel wat volk naar het Sint-Michielsdomein wist te lokken. Tijdens haar optreden stond het festivalterrein zo goed als helemaal vol, goed voor ongeveer 4.500 bezoekers. Een groot deel van hen kwam zelfs alleen voor het optreden van de Wevelgemse zangeres naar Sint-Katelijne-Waver.

Eén van hen is de 13-jarige Paulien uit Dendermonde. Ruim twee uur voor Camille haar eerste noten zou zingen, stond ze al op de eerste rij met een bordje om haar liefde voor de zangeres te uiten. “Ik ben een heel grote fan van Camille”, zegt Paulien. “Daarom ben ik zo vroeg gekomen. Ik wilde zeker op de eerste rij staan. Mijn ouders worden er zot van, zo vaak draai ik thuis haar nummers. Haar muziek vind ik dan ook geweldig, maar ze is ook gewoon leuk en maakt altijd tijd voor haar fans.”

Paulien kwam vanuit Dendermonde voor het optreden van de Wevelgemse popprinses. © Joren De Weerdt

Dat was in Katelijne niet anders. Nadat ze met haar eigen hits zoals Vuurwerk en haar nieuwe single Geen tranen meer over en medleys uit Liefde voor Muziek en The Masked Singer het Sint-Michielsdomein in vuur en vlam zette, maakte ze ruim de tijd om handtekeningen, kaartjes en selfies uit te delen en cadeautjes in ontvangst te nemen. Camille zelf was naar eigen zeggen erg onder de indruk van het enthousiaste Katelijnse publiek en beloofde om zeker nog eens terug te komen.

Vocaal bereik

Dat zouden Corinne Denblinden en Melissa Doeraene uit Bonheiden alvast zien zitten. Ook zij tekenden present op de eerste rij. “Camille en ik hebben op dezelfde zangschool gezeten”, vertelt Melissa. “Daar kwam ik haar tegen op toonmomenten. Het is dan ook leuk dat ze het nu zo goed doet en dat ik hier naar één van haar optredens kan komen kijken. We zijn grote fans van haar, vooral van haar vocaal bereik. Ook de liedjes met Regi vinden we heel leuk. Als ze in de buurt komt optreden, willen we dat zeker niet missen.”

Camille tijdens haar optreden op Elzerock. © Joren De Weerdt

De organisatie is meer dan tevreden met deze knaleditie. “Het was super”, vat medeorganisator Ronny Slootmans samen. “Alles is zonder calamiteiten kunnen verlopen en we telden een recordopkomst. Zeker bij Camille stond het domein aardig vol, maar het werd nooit onaangenaam en we moesten het niet afsluiten. We kregen ook veel positieve reacties van bezoekers, dat doet altijd deugd. We kunnen dus niet anders dan tevreden terugblikken.”

Voor het eerst telde Elzerock twee festivaldagen. Op vrijdagavond waren er al dj-sets van onder meer Kurt Verheyen, Funktastix en Bram Delux. “Het was een ‘probeersel’, maar ook dat was een succes”, zegt Slootmans. “Het was de eerste keer dat het festival twee dagen duurde, dus het was afwachten of het zou aanslaan, maar uiteindelijk mochten we vrijdag al zo’n 1.200 mensen verwelkomen. Daar zijn we zeker blij mee.”

Heel wat fans kwamen speciaal voor Camille. © Joren De Weerdt

Het Sint-Michielsdomein stond goed vol. © Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio