Van de bloemenweide in de Boerenkrijglaan blijft niet veel meer over dan een volledig afgemaaide site. © RR, WOAD

Bloemenweide ter ere van overledenen explosie plots volledig afgemaaid: “Hoe onrespectvol!”

Turnhout -

De bloemenweide die in de Turnhoutse Boerenkrijglaan ingezaaid was op de site waar op 31 december vorig jaar vier bewoners stierven bij een ontploffing, blijkt nu volledig weggemaaid te zijn.

Hans Otten

Op initiatief van buurtbewoners zaaide sociale huisvestingsmaatschappij De Ark het terrein van haar vroegere appartementsgebouw in als een bloemenweide. Daarmee zou er een fleurig eerbetoon komen aan de vier personen die het leven lieten bij de explosie die het flatgebouw op 31 december 2021 grotendeels vernielde. Na de volledige sloop van het pand werd de bloemenweide aangelegd.

Maar een paar weken geleden bleek dat er van bloemen weinig te zien was. Bovendien was de site overwoekerd door onkruid. De Ark verkondigde dat het een tijdelijke situatie betrof en dat het een kwestie was van goed beheer en wat geduld. Maar midden deze week bleek dan dat het groen op het volledige terrein afgemaaid is, waarbij het maaisel is blijven liggen.

LEES OOK. Droogte doet onkruid welig tieren op ‘bloemenweide’: “Komt goed met beetje geduld en regen”

‘Onrespectvol’

“Ik ben hier niet goed van”, zucht initiatiefneemster Anneke Van Dooren. “Hoe onrespectvol is dit van De Ark! Ondanks het advies over hoe en wanneer te maaien, maaien ze het nu kapot. Hier kruipt weer werk in voor ons in september om dit nog te redden.”

Vooraf was afgesproken dat er twee keer per jaar gemaaid zou worden, met de volgende maaibeurt in september. Maar volgens De Ark had het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete recent toch geadviseerd om het terrein nu al gedeeltelijk te maaien. Daarvoor is een externe firma aangesteld. De Ark wil nu uitzoeken waar het precies misgelopen is. Maar de maatschappij benadrukt dat het plan blijft om er een bloemenweide te realiseren en dat deze ingreep daar geen afbreuk aan doet.

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio