Reccino Van Lommel (Vlaams Belang, centraal met wit hemd) bleek de beste kamelenracer. © WOAD

“Mooiste en beste kermis” geopend onder loden hitte

Turnhout -

De Turnhoutse gemeenteraadsleden hebben de jaarlijkse kermis traditioneel geopend met een receptie en rondgang. De hoge temperaturen hielden de bezoekers niet thuis.

Wouter Adriaensen

De gemeenteraadsleden en foorkramers waren vrijdagavond uitgenodigd om de kermis feestelijk in te luiden met een hapje en een drankje in de raadzaal van het stadhuis op de Grote Markt. “Dit is toch de mooiste en beste kermis van de Kempen en ver daarbuiten ook wel”, vond Turnhouts schepen voor Foren Francis Stijnen (CD&V). Als verantwoordelijke voor Financiën bracht hij nog goed nieuws voor de foorkramers. “Als een van slechts twee Belgische steden zorgen we ervoor dat er dit jaar, na de moeilijke coronaperiode, geen plaatsgeld en elektriciteit betaald moeten worden.” Woorden die door de aanwezigen op applaus werden onthaald.

Een minuut stilte voor de overleden uitbater van een eendjeskraam werd toepasselijk slechts onderbroken door de kermismuziek uit de open ramen van de raadzaal. De foorkramers gaven nog aan blij te zijn dat de traditionele intrede voortaan niet meer in enkele minuten tijd hoeft te gebeuren: “Veel minder stress voor ons en toch een hele dag spektakel voor het publiek.”

Daarna trokken de gemeenteraadsleden naar het Warandeplein, het Zegeplein en de Grote Markt. De waaghalzen durfden de spectaculaire attracties aan, bij de kamelenrace kwam plots competitiviteit boven. Reccino Van Lommel, fractieleider van oppositiepartij Vlaams Belang, bleek daar over de beste balrolkunsten te beschikken. Hij liet onder meer burgemeester Paul Van Miert (N-VA) en enkele schepenen achter zich.

www.turnhout.be/kermis

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio