archieffoto ©  Boumediene Belbachir

Antwerpse dj Amelie Lens was afsluiter op Spaans festival getroffen door dodelijke zandstorm: “Mijn liefde en kracht voor de slachtoffers”

Amelie Lens stond vrijdagnacht klaar om te draaien op het Medusa Festival bij Valencia, toen een zware zandstorm één dode en tientallen gewonden op het terrein veroorzaakte. Via Instagram betuigt de Antwerpse dj haar steun aan de slachtoffers en hun naasten.

jvbo

Zaterdag om 6 uur ’s morgens zou Amelie Lens de eerste dag van het dancefestival Medusa afsluiten op het technopodium. Maar kort na 4 uur werd het festivalterrein, op het strand van Cullera, onverwachts getroffen door een zandstorm. Zware rukwinden rukten decorstukken los, een van de podia stortte in. Een 22-jarige man werd geraakt door een rondvliegend brokstuk en kwam om het leven, minstens veertig anderen raakten gewond.

Het festival, dat nog tot maandag zou duren en 320.000 bezoekers verwachtte, werd na de storm stilgelegd. De organisatie liet al weten dat ook de rest van het festival niet zal doorgaan.

LEES OOK.Dode en minstens 40 gewonden door zandstorm op muziekfestival

“Helemaal kapot van het nieuws over de storm gisteren op Medusa”, postte de 32-jarige Antwerpse zaterdagnamiddag op Instagram. “Ik stuur al mijn liefde en kracht naar de familie en vrienden van de persoon die overleed, en naar zij die gewond raakten.”

Vastgoed

Jobs in de regio