De bezielers van Surrounder 3.0, met centraal Levy’s boezemvriend Robin Krekels, en achteraan Levy’s ouders Alexander en Debby Van Laere. In de achtergrond het Straatsburgdok, maar de Greenstarline zal vertrekken op Linkeroever.  ©  kristin matthyssen

Surrounder 3.0 is dansend eerbetoon aan overleden Levy: “Dit feestje had hij top gevonden”

Schilde, Antwerpen, Linkeroever -

Dansen op het water op het bovendek van een schip met de machtige skyline van Antwerpen als decor. De zon zien zakken in de Schelde op de beats van jackin’ house-muziek. De vrienden van de in 2017 overleden Levy Van Laere uit Schilde organiseren op 26 augustus wel een héél bijzondere Surrounder 3.0, namelijk een boat edition, om Levy te herdenken met een fuif. Geënt op het concept dat Levy in 2015 zelf bedacht, maar dan met een extra twist die zijn zegen zeker zou hebben.

Kristin Matthyssen

Quality House & Techno. Solid Subwoofers. Dazzling Lights. Zo omschreef Levy Van Laere uit Schilde het in 2015 op de Facebookpagina van Surrounder 1.0. But most of all, good vibes. In 2015 had hij als 17-jarige nagenoeg Surrounder 1.0 georganiseerd in het toenmalig dienstencentrum in Schilde. Muziek was zijn leven. Als dj Lehigh had hij snel succes. Hij mocht draaien in Club Vaag en Maison Clic’Eau in Antwerpen. Vooral jackin’house.

“Techno, maar gemixt met muzieklijnen van bekende klassiekers, zodat er wat meer melodieën en tekst in zit”, typeert Robin Krekels (23) jackin’ house. Hij begon sinds zijn veertiende heel veel op te trekken met Levy. Robin herinnert zich de eerste editie van Surrounder als gisteren. “Levy was een perfectionist”, zegt Robin. “De logo’s, de flyers: het plaatje moest kloppen. En ook die datum: het laatste weekend voor de school terug begon, om de vakantie in stijl af te sluiten. Niks was toeval.”

Als Levy als dj Lehigh achter de draaitafel. ©  rr

Dat er een Surrounder 2.0 zou komen, stond toen al vast. “Maar 2016 was te snel. Bovendien ging de gemeente Schilde een nieuw dienstencentrum bouwen, Werf 44. Dus stelden we het uit.”

In 2017 overleed Levy op 19-jarige leeftijd. “Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk”, zegt Robin, die intussen zelf in de eventorganisatie zit. Zo organiseert hij samen met Anis Agris (28) en Kevin Alonso (22) de vrijdagavonden in Club Lima aan de Rijnkaai.

Eerbetoon

Een jaar na Levy’s overlijden organiseerde Robin samen met de andere dichte vrienden Surrounder 2.0 in Werf 44 in Schilde. “Normaal wilden we dit eerbetoon jaarlijks herhalen, maar door de coronapandemie lukte dat niet. Om Surrounder 3.0 nu te herlanceren, hebben we compleet ‘out-of-the-box’ gedacht. Kort voor zijn overlijden zijn we nog met Levy naar Strantwerpen geweest. Ook mijn broer Joran (22) die nu mee in de organisatie van Surrounder 3.0 zit was er toen bij. We koesteren die herinneringen. Vandaar dat de idee rijpte om voor deze editie iets heel zots te doen. Met de evenementenboot van rederij Greenstarline vlakbij de Jachthaven op Linkeroever waar ook Strantwerpen in de buurt ligt, kiezen we op 26 augustus het ruime sop. Het boarden start al om 15u, waarbij ook meteen de line-up van onze deejays start. Maar het effectief afvaren stellen we nog uit tot 17.30u zodat mensen die van hun werk komen nog kunnen opstappen. We zorgen ook voor hapjes.”

Eerbetoon en ode aan het leven

Het logo, de muziekkeuze en ook de datum van 26 augustus ademt de geest van Levy. Surrounder 3.0 wordt een ode aan het leven, zoals alleen jonge mensen dat kunnen organiseren. Anis en Kevin weten alles over evenementenorganisatie als spitsbroers van Robin op vrijdagavond in Club Lima en scharen zich mee achter het evenement. Nick Willems (26) en Joran Krekels (22) hebben als makkers van Levy een emotionele band met Surrounder, en zijn net als zo vele andere vrijwilligers supergemotiveerd om van de boat edition een onvergetelijke ervaring te maken.

Dj Roobertoo

Robin heeft al een vette zonsondergang ‘besteld.’ “We hebben vijf deejays voor de line-up; Angela, Baibista, Nigel White die ook op Surrounder 2.0 heeft gedraaid in 2018, DJ Seba en als headliner Roobertoo, wat al stevigere techno is, maar dat mag wel als afsluiter. Vuurwerk was wat moeilijk, maar we zorgen voor geweldige lichteffecten.”

De evenementenboot van Greenstarline telt drie verdiepingen, maar de mainstage is op het bovendek in openlucht. “Er kunnen 250 mensen dansen, maar op de andere verdiepingen kan je meegenieten van muziek, sfeer en uitzicht”, zegt Robin, die zeker weet dat Levy dit uniek feestje niet had willen missen.

Club Lima

Tickets voor Surrounder 3.0 kosten 35 euro. Je krijgt er dus ineens een enige Scheldevaart bij. Met het polsbandje kan je later nog gratis naar de afterparty in Club Lima. Op de Facebook- en Instagrampagina van Surrounder official of Surrounder 3.0 vind je een ticketlink om te bestellen.

De ouders en Levy’s broer Anthony willen het zeker zelf beleven, al blijft de emotionele beladenheid uiteraard anders voor hen. “Maar we vinden het fantastisch dat zijn vrienden zijn concept blijven verder zetten en nu ook heruitvinden op een boot”, zegt Alexander. “Het moet een feest worden, en Levy zal erbij zijn met een groot spandoek. Wij zijn 100% overtuigd dat hij zo’n party op een boot top had gevonden.”

Tijdens Surrounder 3.0 worden er handgeschilderde mokken verkocht met het Surrounder-logo dat Levy ontwierp, met zijn woorden ‘Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always’. Deze zullen via de Surrounder pagina en ook op de boot te koop zijn. Een deel van de opbrengst gaat naar Awel, de telefonische en online hulplijn voor kinderen en jongeren, vroeger bekend als de Kinder- en Jongerentelefoon.

MEER OVER Uitgelicht

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio