©  Jan Van der Perre

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau geniet met volle teugen van Antwerp Pride: “Zelden zo naakt rondgelopen in het openbaar”

Tussen de 125.000 feestvierders spotten we Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (29) op de kaaien tijdens de Antwerp Pride. In een feloranje hemd met bloemenmotief viert Rousseau de lbtqia+-gemeenschap. Na afloop van de parade trekt de jonge politicus richting Zeebrugge om de beentjes los te gooien op het Wecandance-festival. “Het blijft belangrijk om mee te lopen. Wat er na de Pride in Brussel gebeurde met de transpersoon die geslagen werd, maakt ons kwaad”, klinkt het.

IN BEELD. Hitte houdt feestvierders niet tegen: Antwerp Pride trekt 125.000 bezoekers, Conner Rousseau en politiek Vlaanderen vieren mee

De parade van zaterdagmiddag zit erop. De menigte trekt naar het feestterrein op de kaaien. Iedereen snakt naar een verfrissing, ook Connor Rousseau. De voorzitter van Vooruit genoot met volle teugen van de Pride. “Het was super gezellig, maar ontzettend warm. Voor de gelegenheid koos ik dan ook voor een lichte en opvallende outfit, maar dat was hier wel gepast volgens mijn collega’s. Al denk ik wel dat ik zelden zo naakt rondliep in het openbaar.”

“Het blijft belangrijk om mee te lopen. Als je denkt aan wat er na de Pride in Brussel gebeurde met de transpersoon die in elkaar geslagen werd, maakt ons dat kwaad. Iedereen mag zijn hoe hij of zij wil, dat is de normaalste zaak van de wereld.”

De festiviteiten gaan nog even door voor de Vooruit-voorzitter. Straks zet hij koers richting Zeebrugge om op het Wecandance-festival verder te vieren. (lava, tsjs)

MEER OVER Antwerp Pride

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio