Poldermuseum. © Erik Vandewalle

Gratis naar Poldermuseum en thematentoonstelling over Kapelse fotograaf Frans Hoelen

Lillo -

De Koninklijke Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder tekent voor de tentoonstelling over de Kapelse fotograaf Frans Hoelen, die een eeuw geleden de regio vastlegde op postkaarten. De tentoonstelling bezoeken kan nog altijd en op zondag 11 september zelfs gratis.

De 34ste editie van Open Monumentendag vindt plaats op 11 september. Dan stelt het Poldermuseum zijn deuren gratis open voor alle bezoekers. Meteen een gelegenheid om ook de tentoonstelling rond de Kapelse fotograaf Frans Hoelen te bezoeken. Wie echter meer wil weten over hem, hoeft niet tot dan te wachten. Zondag 4 september om 14u houdt Johan Van Elst een lezing over Frans Hoelen.

Hij een expert op het gebied van Hoelen en komt meer duiding geven over het belang van de postkaarten die Frans Hoelen en zijn familieleden hebben uitgegeven tussen 1901 en 1940. Deze postkaarten zijn van onschatbare waarde voor de streek ten noorden van Antwerpen. Ze tonen ons het leven zoals het werkelijk was. Het museum is op 11 september open van 10u tot 18u, laatste toegang om 17u. Info: www.poldermuseum-lillo.be (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners