Juliaan Laverge hoopt alvast op een mooi bekeravontuur: “We willen zo ver mogelijk geraken. Liefst tot in de ronde waar de eersteklassers mee in de trommel gaan.” © Tom GOYVAERTS

Keepersknoop bij Rupel Boom nog niet doorgehakt, Juliaan Laverge: “Ik ga ervan uit dat ik nummer één blijf”

Eerstenationaler Rupel Boom begint zondag aan zijn bekeravontuur met een lastige verplaatsing naar tweedeklasser Diegem. Doelman Juliaan Laverge beseft dat de Steenbakkers op hun hoede moeten zijn.

Peter Nys

“Het wordt geen makkelijke opdracht want Diegem speelt slechts één reeks lager en heeft het thuisvoordeel”, zegt doelman Juliaan Laverge. “Maar het is uiteraard onze ambitie om zo ver mogelijk te geraken in de beker. Liefst tot in de ronde waar de eersteklassers mee in de trommel gaan.”

De coach roteerde de voorbije weken zeer veel. Hebben jullie al zicht op een typeploeg?

Juliaan Laverge: “Totaal niet. En dat is ergens ook logisch. Tachtig procent van de kern is nieuw. Als je kan verderbouwen op de basis van het seizoen voordien, moet je soms maar twee à drie nieuwkomers inpassen. Bij ons zijn er twintig nieuwe spelers aangetrokken en die moeten uiteraard allemaal de kans krijgen om zich te tonen. De elf die in Diegem aan de aftrap komen, zullen er ook meteen moeten staan. We hebben een dubbele bezetting op elke positie. Wie niet presteert, zal snel op de bank belanden.”

En wat met de doelmannen? Blijf jij titularis?

“Ik heb geen flauw idee. We zijn met drie keepers en hebben in de oefencampagne allemaal al mogen spelen. Ik ben vorig seizoen tijdens de winterstop gekomen en heb mijn aandeel gehad in de redding. Vanuit mijn oogpunt zou het logisch zijn dat ik blijf staan en ook dit seizoen de nummer één ben. Ik zou in elk geval enorm ontgoocheld zijn mocht ik naar de bank vliegen. Ik had in het tussenseizoen namelijk ook andere opties, maar heb bewust voor ­Rupel Boom gekozen, omdat ik geloof in het project.”

Voor deze bekermatch en de eerste competitiewedstrijd komt de grote baas speciaal vanuit de Verenigde Staten naar Boom afgezakt. Verhoogt dat de druk?

“Voor mij persoonlijk niet, want ik ga altijd tot het uiterste. Het geeft wel aan hoe betrokken de nieuwe voorzitter is. Ondanks de grote afstand is hij veel meer aanwezig dan de Spanjaarden vorig seizoen. Maar dat leek dan ook echt nergens op, zij maakten er één grote knoeiboel van. Bij Nathan Crockett heb ik wel een goed gevoel. Als je alleen al ziet welke geste hij gedaan heeft naar de fans, door de abonnementen zeer goedkoop te maken, dan zegt dat wel iets over zijn engagement.”

De abonnementenverkoop is ook met 400 procent gestegen.

“Dat bedoel ik. Hij wil het voetbal terug naar de gewone mensen brengen en dat is mooi. Er zal dus ook veel meer volk naar het stadion komen en wij moeten die mensen iets teruggeven voor hun steun, te beginnen met de match op Diegem. De speeltijd is voorbij, vanaf nu gaat het om de knikkers.”

Vastgoed

Jobs in de regio