©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen en Cercle Brugge houden elkaar in evenwicht na doelpuntloze partij

Malinwa heeft geen vervolg kunnen breien aan de knappe prestatie tegen Union. De prestatie van de Kakkers tegen Cercle Brugge was er geen om over naar huis te schreven, maar Buijs en co. keerden wel met een punt en 4 op 6 terug naar Mechelen.

Thomas Franken

Waar badgasten verkoeling zochten in het waterpark naast het Jan Breydelstadion trotseerden de spelers van KV Mechelen en Cercle Brugge elkaar en de hitte op het veld. Malinwa wilde met dezelfde namen – met uitzondering van de geblesseerde Ngoy - die startten tegen Union bevestiging zoeken tegen Cercle, dat in zijn enige thuismatch tot nog toe dit seizoen de scalp van Anderlecht nam. Malede maakte zijn debuut in de Mechelse spits.

Flauw begin

Van een sproeiverbod geen sprake in Brugge: de groene mat lag er in deze hittegolf uitstekend bij. De bal kon dus snel rond gaan en dat was nodig bij de Malinwa-verdediging die werd opgejaagd door de hoog druk zettende Cercle-aanvallers. Ook al waren Buijs en de zijnen erop voorbereid, het was voortdurend waakzaam zijn voor een jagende Ueda.

In een mager wedstrijdbegin viel er aan beide kanten niet veel te beleven. Even was er opschudding toen Deman neerging in de zestien na vermeend contact met Peyre, maar te licht, oordeelde ref De Cremer. De eerste kans tussen de palen kwam van Storm die op een counter naar binnen kneep, maar een zwak schot afleverde. Iets voor rust dook Malede uit het niets voor zijn man op aan de eerste paal, maar hij devieerde de bal in de handen van Majecki. De spits had de eerste vijfenveertig minuten van zijn debuutwedstrijd wellicht anders ingebeeld dan op het (tropisch warme) eiland waarop hij nu voetbalde. Vanuit een buitenspelpositie bleef de Israëlische nieuwkomer op slag van rust wel koel om af te werken, maar het doelpunt werd terecht afgevlagd.

Opnieuw vuur in laatste half uur

De geslaagde combinaties waren op één hand te tellen. De thuisploeg leek de hoge druk niet te kunnen aanhouden – daar zat de verzengde hitte allicht voor iets tussen – maar echt profiteren deed KV Mechelen niet in de opbouw. Verloren ballen volgden elkaar in sneltempo op.

Bij KV werd die lijn gewoon doorgetrokken in de tweede helft. Na een uur voetballen kregen we plots een aanvalsgolfje van groen-zwart te zien. Tweemaal stond het vizier van Ueda niet op scherp, maar dé kans van de match was voor Somers, die een voorzet van Deman op borsthoogte onbegrijpelijk naast duwde.

Aan Mechelse zijde kwam het gevaar van de ingevallen Shved. Eerst mikte hij op doelman Majecki, daarna zette hij een aanval op die uiteindelijk via Schoofs naast belandde. Dan was het afstandsschot de Oekraïner van een zwaarder kaliber. KV Mechelen en Buijs, die met Da Cruz een extra aanvallende impuls inbracht nadat Malede al even naar de bank gehaald was, hadden bloed geroken.

Het vuur was bij beide ploegen weer opgeflakkerd naar het einde van de wedstrijd toe. Ook bij Cercle zorgde een invaller voor meer animo: Denkey kon moederziel alleen binnenkoppen, gelukkig voor geel-rood zag de lijnrechter nipt buitenspel. Iets later mochten de Kakkers doelman Coucke dankbaar zijn voor diens redding op alweer Denkey, die van dicht bij wel beter kon doen.

 ©  BELGA

Het aangename laatste half uur gaf toch nog wat glans aan de anders zoutloze partij. Doelpuntenloos bleef die partij echter wel. Zo keren Buijs en co. terug naar Mechelen met een 4 op 6.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Te slordig Malinwa om Cercle écht in de problemen te brengen

    MEER OVER KV Mechelen

    Vastgoed

    Jobs in de regio