© ATV

Beerschot opent seizoen met zege tegen Beveren, debutant Matthys is matchwinnaar

Een groots feest was het nog niet in een leeg Olympisch Stadion, maar Beerschot is wel perfect aan het seizoen begonnen. Matthys kleurde zijn debuut met het enige doelpunt van de avond tegen Beveren: 1-0. Nog opvallend: beide ploegen eindigden met een man minder.

Yannick Lambrecht

Vorig jaar moesten ze op het Kiel zeven (!) thuismatchen wachten op het eerste doelpunt van het seizoen, nu was het al prijs na een kwartier. De 1-0 kwam op naam van Matthys – één van de zes debutanten in de basis - al is het wel de vraag of het echt zijn bedoeling was. Een heerlijke lob / mislukte voorzet viel hoe dan ook mooi achter Brondeel in doel.

Los daarvan was het vooral positief hoe die openingsgoal tot stand kwam. Beveren panikeerde in de opbouw, mede dankzij de hoge druk van de Mannekes. Seydoux was sneller dan Kablan en via Vaca kwam de bal tot bij de opgerukte Matthys, die dus kon scoren. Volledig volgens het plannetje van coach Wieland.

De intensiteit – die er ondanks de loden hitte zeker was – leverde nog tal van kansen op. Baeten, Seydoux en Van den Bergh kwamen erg dicht in de buurt bij het begin van de tweede helft, maar de efficiëntie ontbrak om nogmaals te prikken. Aan de overkant was Maderner – vorig jaar topschutter van Beveren – de gevaarlijkste man, maar ook hij vond de weg naar doel nog niet.

Halfuur met tien

En toch speelde hij ook zonder te scoren een cruciale rol. Uit het niets liep Maderner na een knappe lange bal alleen op doel af, Van den Bergh moest aan de noodrem trekken. Rechtstreeks rood en nog een halfuur te gaan. Beveren rook bloed en ging met een mannetje meer nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. De reddingen van Vanhamel op een vrije trap van Hoggas en een volley van Ribeiro waren broodnodig. Geluk was ook een factor: bij de volgende aanval mikte diezelfde Ribeiro op de paal.

 ©  BELGA

De Mannekes overleefden wel prima tegen een Beveren dat duidelijk nog werk voor de boeg heeft. Ze kregen zelf ook nog enkele kansen op de counter, maar Sebaoui en later ook Vaca geraakten niet meer voorbij Brondeel. In de extra tijd zorgde Mertens met zijn tweede geel nog voor het laatste wapenfeit. Eindstand: tien tegen tien en drie punten voor Beerschot.

Volgende vrijdag mag Beerschot gaan bevestigen in Luik. Dan is de tegenstander SL 16 FC, de nog onbekende beloftenploeg van Standard.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Droomdebuut voor Matthys, Vanhamel hield tien Mannekes uitstekend recht

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners

    Vastgoed

    Jobs in de regio