Archiefbeeld. © MariÎn Ludo

Politie laat wagen takelen wegens misbruik van plaats voor personen met een handicap

Antwerpen -

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Oost heeft vrijdag 195 voertuigen en 25 personen gecontroleerd. Er was bijzondere aandacht voor misbruik van parkeerplaatsen die voorbehouden zijn voor personen met een handicap en verschillende vormen van afleiding achter het stuur.

nelo

“Eén voertuig is getakeld nadat werd vastgesteld dat er misbruik gemaakt werd van een plaats voor gehandicapten”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Een andere bestuurder was net op tijd om zijn auto te verplaatsen voor die getakeld werd.”

Tijdens de actie werd ook een veelpleger tegengehouden die nog drie boetes had openstaan voor een totaal bedrag van 218 euro. Dit bedrag werd geïnd. Er werden twee fietsers geverbaliseerd en vier gewaarschuwd omdat ze tegen de rijrichting reden.

Ongeldig rijbewijs sinds 2015

Het team deed ook een bestuurder stoppen omdat de inspecteurs vermoedden dat hij zijn gordel niet om had. “Tijdens de controle kwam aan het licht dat de man al sinds 2015 geen geldig rijbewijs meer had. Ook op een drugstest testte de bestuurder positief. Normaal wordt het rijbewijs dan meteen voor 15 dagen ingetrokken, maar dat was niet mogelijk. Op vraag van het parket werd de auto dan in beslag genomen”, zegt Bruyns.

Het ging bovendien over een geleende wagen van een vriend. “Ook die persoon deelt in de klappen, gezien hij de auto uitleende aan iemand zonder geldig rijbewijs”, aldus de woordvoerder.

Verder stelde de politie nog 47 andere inbreuken vast waaronder maar liefst 12 voor gsm-gebruik achter het stuur en zes keer is vastgesteld dat de gorden niet gedragen werd.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio