Schoten Zingt lokte ook heel wat jong volk naar de zomertent. © Marc Van Thielen

Schoten Zingt kent meest uitbundige editie ooit: “Knaldrang was groot”

Schoten -

‘Sweet Caroline’, ‘You’ll never walk alone’ en natuurlijk ‘Antwaarpe’. De ruim drieduizend aanwezigen op Schoten Zingt zongen deze en andere liedjes vrijdagavond zo uitbundig mee dat ze tot ver buiten het park van Schoten te horen waren. Mocht FC Antwerp op hetzelfde moment thuis gespeeld hebben in het Bosuilstadion - amper anderhalve kilometer verderop - dan had de spionkop er flink zijn best moeten doen om dit Schotens koor te overtreffen.

Jan Auman

Ren Hesters moet even puffen ‘the day after’. Van de warmte, maar ook van opluchting na een wel erg geslaagde editie van het meezing-evenement. “Dit was nummer achttien, maar ik denk met stip de meest enthousiaste editie van allemaal”, aldus de voorzitter van Masters Schoten, die met de opbrengst van dit evenement lokale goede doelen steunt. “Onze kassa was leeg geraakt na twee jaren zonder dit fantastische schouw- en hoorspel. Maar na deze succesvolle avond zullen we heus weer heel wat mensen en organisaties gelukkig kunnen maken. Er is véél gedronken.”

De leidingsploeg van Akabe-tak van de scouts groep 14 van Schoten Koningshof bracht de sfeer erin op het podium. © JAA

Hitte

Het was een beetje bang afwachten wat het effect van de ongewone hitte zou zijn. Maar dat bleek goed mee te vallen. De Schotenaren werden er alleszins niet door afgeschrikt. En de organisatie had de tent, waarin het spektakel doorging, zo open mogelijk gemaakt. Het grasveld voor de tent bleef de hele avond goed bezet door wie wilde meezingen, maar dat liever onder de blote hemel deed.

Dat de vonk zo oversloeg op de massa – gelukkig alleen in figuurlijke betekenis – was mede te danken aan het enthousiaste koor op het podium. De leidingsploeg van de Akabe-tak van de scoutsgroep 14 in Schoten-Koningshof gaf zich volledig en zette niet alleen de stembanden, maar ook zwaaiende armen in.

Niemand werd onwel door de warmte. Eén vrouw moest met hartklachten overgebracht worden naar het ziekenhuis. Korpschef Jack Vissers van de lokale politie Schoten, die met zijn fietsteam op en rond het terrein aanwezig was, spreekt van een rimpelloze, feestelijke avond zonder noemenswaardige incidenten.

De tappende harmonieleden van Sinte-Cecilia. Mooie vrijwillige inzet.. © RR

Harmonie tapt

Masters Schoten is de vele helpende handen dankbaar, waaronder die van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia. Haar leden bewezen dat ze niet alleen noten kunnen lezen, maar ook pintjes kunnen tappen als de besten. Onder meer gemeenteraadsvoorzitter Lieven De Smet (N-VA) kwam de muzikanten versterken aan de werkzijde van de toog.

“Superlatieven schieten tekort”, wordt Ren Hesters een tikje emotioneel na dit in alle betekenissen warm weerzien met zovele Schotenaren. “Het leek wel of het hele dorp hier aanwezig was. Het viel me op dat ook heel wat jongeren op de afspraak waren.”

 © Marc Van Thielen

Ook Maarten De Veuster en Tom Van Grieken zingen mee

Ook het schepencollege was nagenoeg voltallig present, met burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) als koorleider van dienst. “Fantastische avond. De knaldrang bij de Schotenaren was duidelijk aanwezig. Het is fijn om vast te stellen dat ze zich eindelijk opnieuw ongeremd kunnen uitleven. Schoten leeft en dat zie ik graag. Wat ik zelf het felst het meegezongen? ‘Lichtjes van de Schelde’”, aldus de burgemeester. Die was zaterdag alweer vroeg uit de veren om samen met enkele partijgenoten bloemetjes uit te delen aan de Schotense moeders die de zaterdagmarkt bezochten.

Ook aanwezig op Schoten Zingt met heel wat leden en van zijn partij en vrienden was Tom Van Grieken (Vlaams Belang). “Als Schotenaar mag je dit niet missen. Weer een absolute topavond met dito sfeer. Mijn complimenten aan de organisatie. Zeker met het warme weer moesten de stembanden vaak gesmeerd worden, al dan niet met frisse pinten. (lacht) Natuurlijk heb ik zelf ook meegezongen. Mijn favoriet in het programma was ‘Leef’ van André Hazes Jr.”(jaa)

Veel aanwezigen verkozen de relatieve koelte buiten op het grasveld. © JAA

Organisator Ren Hesters van Masters Schoten © JAA

De tent werd zoveel mogelijk opengezet. © JAA

 © JAA

 © Marc Van Thielen

 © Marc Van Thielen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio