De werken aan de heraanleg van het kruispunt van de Postzegellaan met de Europalaan gaat vanaf 19 augustus een nieuwe fase in. © Stijn Van de Sande

Werken op Colomalaan zitten op schema, heraanleg kruispunt Europalaan met Postzegellaan gaat nieuwe fase in

Mechelen -

De werken voor de heraanleg van de Colomalaan zitten op schema en dat is goed nieuws voor de voetgangers. Zij zullen vanaf 22 augustus niet meer moeten om lopen. Binnenkort wordt er ook gestart met de aanleg van een parking en de verdere vernieuwing van het kruispunt van de Europalaan met de Postzegellaan.

Stijn Van de Sande

LEES OOK. Maximumsnelheid op tangent verhogen tot 70 kilometer per uur is geen optie

De tangent mag dan wel geopend zijn, maar dat wil niet zeggen dat er niet meer gewerkt wordt in de Mechelse stationsomgeving. Momenteel wordt onder meer de Colomalaan onder handen genomen. Na de opening van de tangent werd die volledig autovrij en intussen wordt er gewerkt aan de realisatie van een nieuw park. Zo wordt de weg klaargemaakt als veilige doorgang voor fietsers en voetgangers die van de Jubellaan richting de Leuvense Vaart willen.

“De werken zijn al goed gevorderd”, zegt Rudy Van Camp van projectcoördinator Mechelen In Beweging. “Zo goed dat voetgangers de nieuwe verbinding wellicht vanaf 22 augustus zullen kunnen gebruiken. Fietsers moeten nog even geduld hebben tot half september. Tot dan volgen zij een omleiding via de Stenenmolenstraat en Tervuursesteenweg. Vlak bij de Jubellaan starten we ook met de aanleg van een nieuwe parking. Tegen het einde van het jaar wordt dit een kiss-and-ride zone voor de school en voetbalclub Sporting Mechelen. Er is plaats voor zo’n zestig wagens.”

Vanaf 22 augustus zullen voetgangers opnieuw via de Colomalaan kunnen wandelen. © Stijn Van de Sande

Op vrijdag 19 augustus start er ook een nieuwe fase in de heraanleg van het kruispunt van de Europalaan met de Postzegellaan. De Postzegellaan wordt er verder op haar definitieve tracé met één rijstrook in elke richting gelegd. Later komt er parallel een aparte busstrook. “Voor het gemotoriseerd verkeer blijven alle richtingen behouden”, zegt Van Camp. “Fietsers krijgen aan de Postzegellaan een beveiligde oversteekplaats via een systeem met drukknoppen. De parking blijft tijdens de werken bereikbaar.” (svds)

LEES OOK. Volgende werf op Mechelse vesten reikt tot aan Brusselpoort

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio