Philippe en zijn slechtziende broer Eddy kwamen al om 7.30u over de finish. © Joris Herregods

Philippe (47) begeleidt slechtziende broer Eddy (53) tot over finish van Dodentocht

Bornem -

Twee broers die samen de Dodentocht uitstappen… het zal zeker geen unicum zijn. Maar bij Philippe (47) en Eddy Lams (53) uit respectievelijk Deurne en Melsele is er één pittig detail. Eddy is zeer zwaar slechtziend en haakte de hele tocht aan bij zijn broer Philippe.

De broers stapten al om 7.30u over de streep. “Op zich valt het wel mee om permanent iemand aan je rugzak of aan je arm te hebben ‘hangen’. Het voelt zelfs raar als hij eventjes loslaat om bijvoorbeeld zijn drinkbus te nemen. Dan voelde ik mij verplicht om hem op het rechte pad te houden”, zegt Philippe die zijn broer begeleidde.

“Het strafste is dat we geen kilometer samen getraind hebben”, vult Eddy aan. “Of het niet moeilijk is om 65 kilometer te stappen over wegen die ik niet ken? Dat viel wel mee. Ik ben geen enkele keer gestruikeld. Maar zonder mijn broer had ik dit niet gehaald.”  

“Ik heb mij als een blindengeleidehond gedragen”, lacht Philippe. “Het is een fijn gevoel om dit als broers samen te doen. We deden het ook voor onze papa die een jaar geleden overleden is. Hij had ook een paar keer de Dodentocht uitgewandeld.” (wabo)

MEER OVER Dodentocht

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio