©  Joren De Weerdt

Rozeke Claes viert honderdste verjaardag

Lier -

Rosa Verheyden, beter bekend als Roos of Rozeke Claes, vierde donderdag in Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Lier haar honderdste verjaardag.

Roos kwam in de wijk op Boomlaar ter wereld als derde kind in een gezin van zeven. De familie legde zich toe op het telen en verhandelen van groenten. Op jonge leeftijd en op haar eentje trok Roos

al tijdens de oorlogsjaren zelf met de groenten naar de wekelijkse markt in Antwerpen. Ze was vindingrijk en wat toen in Lier aan groenten ontbrak, bracht zij uit Antwerpen mee om hier te verkopen.

Roos trouwde in 1947 met Jos Claes. Ze vestigden zich in de dichtbevolkte Kartuizervest en begonnen een kleine kruidenierswinkel, in combinatie met een kolenhandel. Er kwamen twee kinderen : zoon René (ondertussen overleden) en dochter Josée, die Roos bijstond in de winkel. In het winkeltje van Rozeke Claes kon je zowat alles vinden en na jaren, in 1986, verhuisden ze naar de overkant van de straat, nieuw en groter, op de hoek met de Kantstraat. Daar stond ze nog tot in 2008 achter de toonbank. De winkel was haar nieuwe thuis, zeven dagen op zeven.

 ©  Joren De Weerdt

 ©  Joren De Weerdt

 ©  Joren De Weerdt

 (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier