© BELGA

SK Beveren-coach Wim De Decker terug op het Kiel: “Beerschot blijft speciaal”

Wim De Decker en SK Beveren starten hun promotiejacht met een verplaatsing naar Beerschot, de ex-club van de Beverse oefenmeester. “Beerschot blijft altijd speciaal. Er zit wel wat geschiedenis achter”, grijnst De Decker.

Wim Houttequiet

“Maar die tijden zijn niet meer te vergelijken. De club is niet meer hetzelfde, ik ben niet meer hetzelfde. Toen ik de overstap naar Antwerp maakte, waren de reacties vrij stevig (grijnst). Er zit dus wel wat geschiedenis achter. Of ik blij ben dat het zonder fans is? Ik wil altijd met fans spelen. Dus ergens is dat wel jammer. Maar de laatste keer toen ik op het Kiel kwam, lag de focus vooral op mij. Op dat vlak is het misschien niet erg dat er geen fans zijn. Al speel ik liever met fans. Wat ik van Beerschot verwacht? Het is een goede ploeg met een duidelijk plan: hoge druk en verticaal voetbal.”

Op de eigen ambities wil Wim De Decker nog niet te diep ingaan. “Als ik iedereen mag geloven, is RWDM de grote favoriet”, schuift de Beverse oefenmeester de favorietenrol van zich af. “Waar Beveren zal eindigen? Dat is nog te vroeg. We moeten eerst de transferperiode afwachten om alles goed te kunnen beoordelen. Wat gaat de rest nog doen op de transfermarkt? Wat gaat hier nog veranderen? Dat is voorlopig nog onduidelijk.”

De voorbereiding mocht van Wim De Decker gerust nog wat langer duren, maar de spelers willen er alvast invliegen. “Het uur van de waarheid breekt nu aan. Of we klaar zijn? Dat zullen we zien. Volledig klaar zoals bijvoorbeeld Lierse zijn we nog niet, maar zo’n eerste match is altijd speciaal.”

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL