Ekkelenkamp en Avila zijn speelgerechtigd voor Eupen-Antwerp en zitten meteen in de selectie

Antwerp gaat zondag in Eupen op zoek naar een perfecte 12 op 12 en kan daarvoor mogelijk rekenen op twee extra versterkingen. Middenvelder Jurgen Ekkelenkamp en verdediger Gaston Avila zijn speelgerechtigd en behoren tot de 20-koppige wedstrijdkern.

yala, dige

Afgelopen woensdag - daags voor de Europese return tegen Lillestrom waarin ze nog niet in actie mochten komen - speelde het duo mee met de beloften. Ze wonnen met 1-6 van amateurclub Cappellen. Ekkelenkamp stond een uur op het veld en scoorde zelfs, Avila maakte de negentig minuten vol.

LEES OOK. Ekkelenkamp scoort voor Antwerp in oefenpot tegen Cappellen, ook Haroun en Scott maken minuten

In Eupen kunnen ze allebei hun officieel debuut maken, want ze zitten in de 20-koppige wedstrijdselectie. Coach Mark van Bommel beschikt namelijk over meer spelers dan de achttien die hij op het wedstrijdblad mag zetten. Zondag vallen er dus twee af. Haroun, Fischer en Scott ontbreken.

Die andere recente nieuwkomer Arbnor Muja ontbreekt nog wegens lichte hinder. De Kosovaar is in de dubbele ontmoeting met het Turkse Basaksehir eveneens nog niet inzetbaar. Omdat Muja met Drita al in de Conference League-voorrondes aantrad, mag hij voor Antwerp pas bij een eventuele groepsfase in Europa aantreden.

De selectie

De Wolf - Verhulst - Butez - Bataille - Ávila - Alderweireld - Pacho - Almeida - De Laet - Vines - Nainggolan - Yusuf - Ekkelenkamp - Verstraete - Gerkens - Janssen - Miyoshi - Valencia - Balikwisha - Frey

Muja speelde enkele weken geleden nog met Drita tégen Antwerp. ©  BELGA