©  BELGA

Robbe Ghys verovert zilver op EK baanwielrennen, titelverdediger Benjamin Thomas is net te sterk

Robbe Ghys heeft ons land zilver bezorgd op het EK baanwielrennen in München. In de puntenkoers streed hij lang mee om het goud, maar titelverdediger Benjamin Thomas trok uiteindelijk aan het langste eind. Het is voor ons land de eerste medaille in München.

Raf HermansBron: belga

Volg de Europese Kampioenschappen in München hier LIVE!

Ghys totaliseerde na 200 ronden en twintig sprints 123 punten, onder meer dankzij vier winstrondes. Hij moest alleen de Franse wereldkampioen en titelverdediger Benjamin Thomas voor zich dulden. Die won goud met 135 punten. De Nederlander Vincent Hoppezak vervolledigde het podium met 113 punten.

De 25-jarige Ghys rijdt in München ook nog de ploegkoers (met Fabio Van Den Bossche), een wedstrijd die hij in 2018 won aan de zijde van Kenny De Ketele.

Opvallend is dat de puntenkoers pas in laatste instantie aan het programma van Ghys werd toegevoegd. “Dat werd pas beslist toen Lyndsay uitviel. Het is al een jaar of drie à vier geleden dat ik dat nog eens gedaan heb, dus het wordt afwachten wat het oplevert”, liet hij vooraf optekenen. Het leverde zilver op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Baanwielrennen