Sjaak en zijn zus Ada stappen de Dodentocht, Joke en Eveline volgen met de fiets. © Joris Herregods

Broer en zus stappen de Dodentocht, mama en dochter volgen met fiets

Bornem -

Sjaak Keijzer en zijn zus Ada uit het Nederlandse Schiphol nemen respectievelijk voor de vierde en eerste keer deel aan de Dodentocht. Maar ze zijn niet alleen: de vrouw van Sjaak en hun dochter stappen niet mee, maar volgen met de fiets. Om hen te ondersteunen.

“Om hen te voorzien van wat drank en eten onderweg. We hebben een waterrugzak bij ons”, vertellen Joke en dochter Eveline. “Ook al is het nu maar 65 kilometer, het blijft een lange afstand.”

De twee stappers zijn alvast gewapend tegen de hitte. “Ik heb een speciale broek die ik kan opritsen, zodat mijn benen wat verkoeling krijgen”, zegt Ada. “Maar in de bossen of hoog gras doe ik ze weer dicht. Ik wil echt vermijden dat ik gestoken word door een teek.”

De familie arriveerde donderdag in België en verblijft hier in een hotel. “We wilden graag een hotelletje boeken in de buurt van Bornem, maar alles was al volzet. We zijn moeten uitwijken naar een hotel in Meise. Na de Dodentocht kunnen we daar wat uitrusten en weer op krachten komen”, lachen de Nederlanders. (tdk)

MEER OVER Dodentocht