©  Getty Images

Quick-Step Alpha Vinyl krijgt volgend jaar jongerenploeg: Soudal-Quick-Step Devo Team

Quick-Step Alpha Vinyl krijgt volgend jaar een jongerenploeg die Soudal - Quick-Step Devo Team zal heten. Het doel wordt jong talent op te sporen en hen in een structuur te brengen waarin ze kunnen groeien, om eventueel op termijn door te stoten naar het WorldTour-team van Patrick Lefevere (vanaf 2023 Soudal - Quick-Step).

Bron: BELGA

De basis van de jongerenploeg wordt het huidige continentale team Elevate p/b Home Solution-Soenens. De teammanager daarvan, Bart Roosens, zal het project leiden samen met sportdirecteur Kevin Hulsmans, voormalig renner bij Quick-Step. “Team Elevate zal integreren binnen de structuur van de Wolfpack, met gedeelde logistiek en expertise, zodat de beste jonge wielertalenten een platform krijgen om te groeien en te schitteren”, klinkt het vrijdag.

Lefevere noemt het nieuwe project “een fantastische kans voor alle betrokkenen om iets speciaals te doen en het beste jonge wielertalent op te sporen en hen een kans te geven uit te groeien tot een waardig lid van onze WorldTour-ploeg”. 

De CEO van Quick-Step verwijst naar een eerdere “fantastische ervaring” met het Klein Constantie-team, dat talenten als Julian Alaphilippe, Rémi Cavagna, Florian Sénéchal, Enric Mas en Max Schachmann voortbracht. “Ik hoop dat we opnieuw zoiets kunnen opbouwen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit zal steunen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen