©  AFP

Tyson Fury kondigt opnieuw afscheid van bokssport aan

De Brit Tyson Fury, WBC-wereldkampioen bij de zwaargewichten, heeft vrijdag op zijn 34e verjaardag zijn afscheid van de bokssport aangekondigd. Wat betreft zijn toekomst, heeft de “Gipsy King” zich echter al erg wispelturig getoond. “Na lange en moeilijke gesprekken heb ik uiteindelijk beslist om het voor bekeken te houden. Op mijn 34e jaardag zeg ik jullie ‘Bon voyage’“, tweette Fury.

Bron: BELGA

Dinsdag nog liet Fury op Twitter uitschijnen dat zijn bokscarrière nog niet voorbij was. In een videoboodschap vertelde hij dat hij het nog wou opnemen tegen zijn landgenoot Dereck Chisora (33 zeges - 12 nederlagen), die hij al twee keer versloeg. In maart had Fury dan weer laten optekenen dat hij zou stoppen, aangezien hij “150 miljoen euro op de bank” heeft en “niets meer moet bewijzen”. Dat verklaarde hij in aanloop naar het duel met de Amerikaan Dillian Whyte, met als inzet de WBC-titel. Fury versloeg Whyte op 23 april op Wembley met technisch knock-out.

In 33 profkampen verloor de Brit geen enkele keer. Een gevecht eindigde onbeslist, in 2018 tegen de Amerikaan Deontay Wilder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten