Thor verjaagt dieven en wordt superheld van de buurt. © evdw

Stoere Thor verjaagt dieven en wordt held van Peedreef en omgeving

Kapellen -

Een georganiseerde dievenbende meende de nacht van donderdag op vrijdag een slag te slaan in de Peedreef. Thor, een 82 kg zware bullmastiff, dacht daar anders over en deed de inbrekers op de vlucht slaan.

Wie op bezoek gaat bij de familie Neefs in de Peedreef weet dat hij of zij voor een stevige gesloten poort komt te staan. Dat is nodig want daar waakt en woont Thor. “Thor is een vriendelijke mastodont, die zijn roedel op de eerste plaats zet. Wie hem niet kent, gaat automatisch een stap opzij, want zijn verschijning imponeert”, zegt baasje Naomi Roodhooft.

De nacht van donderdag op vrijdag besloten inbrekers hun slag te slaan bij de overburen van de familie Neefs. Die waren met vakantie. “Overdag was het alarm bij de buren al afgegaan en waarschijnlijk zijn de dieven toen op verkenning geweest”, veronderstelt Bob Neefs. Maar niemand hechtte daarna nog veel waarde aan dat eenmalige alarm. Behalve Thor dus.

Voor Thor bestaat zijn roedel uit Naomi Roodhooft, Mathis, papa Bob en Vince Neefs. © evdw

Naomi Roodhooft: “Rond halftwaalf lag Thor nog op de oprit te bekomen van de hitte. Dat doet hij wel meer. Plots begon hij te blaffen. We hoorden meteen dat dit niet een gewoon blaffen was en daarom gingen we kijken”, zegt Naomi Roodhooft.

Thor stond aan de poort en bleef blaffen. Hij stond stokstijf, haar in zijn nek en op zijn rug omhoog en zijn staart recht naar boven. Bob Neefs: “Hij keek ons zelfs niet aan en bleef blaffend naar het huis van onze overburen kijken. Met mijn zoon Mathis en Thor aangelijnd ging ik kijken. Meteen zagen we dat de voordeur was geforceerd en omdat het alarm nog niet was afgegaan, wisten we dat de dieven pas binnen zaten.” Zoon Mathis belde de politie en op dat moment zagen we twee dieven weglopen. Een derde inbreker wist te ontsnappen via een schuifdeur op de eerste verdieping. Dankzij een alerte Thor is de schade bij de buren beperkt tot de geforceerde voordeur.

Baasje Bob en Thor. © evdw

Naomi zette de heldendaden van Thor online. Heel wat buren uit de Peedreef en de aanpalende straten kwamen al langs om de stoere waker te bekijken. De stevige kolos is voor hen in elk geval de held van de buurt geworden.

Naomi Roodhooft: “Thor is eigenlijk een heel rustige en aanhankelijke familiehond die niemand kwaad doet. Wanneer ik overdag ga wandelen met hem, gedraagt hij zich heel mak. Zijn wakersinstinct begint wel te werken wanneer het donker is. Met hem aan mijn zij voel ik me dan superveilig.”

Thor geniet van een verkoelend bad. © evdw

Politiecommissaris Tom De Gent: “Onze mensen zijn inderdaad die nacht ter plekke gegaan met een speurhond. Het buurtinformatienetwerk is opgestart en er werd pv opgesteld. Van de inbrekers ontbreekt voorlopig elk spoor. Blijkbaar gaat het hier om een geïsoleerde inbraak, want op dit moment is er geen weet van een inbraakgolf.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio