Vanaf 1 september rijden er opnieuw bussen van aan het Mechelse station tot aan de Nekkersite langs de N15. © Patrick Hattori

Voor het eerst in 10 jaar stoppen er opnieuw bussen aan De Nekker: “Grote meerwaarde voor bezoekers van buiten Mechelen”

Mechelen -

Vanaf 1 september zullen bussen van De Lijn twee keer per uur het station van Mechelen en de Nekkersite met elkaar verbinden. De buslijnen 530 en 681 worden daarvoor verplaatst van de Nekkerspoelstraat naar de N15. Door deze wijziging zullen attracties zoals De Nekker en de schaatsbaan beter bereikbaar zijn.

Stijn Van de Sande

De buslijnen 530 (Mechelen-Keerbergen-Tremelo-Aarschot) en 681 (Mechelen-Bonheiden-Perk-Zaventem) volgen vanaf donderdag 1 september een nieuw traject. De bussen rijden vanaf dan niet langer langs de Nekkerspoelstraat, maar langs de N15. Daardoor zullen gebruikers veel vlotter met de bus naar de verschillende attractiepolen zoals De Nekker, Nekkerhal, cinema UGC, schaatspiste en Transit M aan het Douaneplein kunnen reizen.

“De nieuwe route is korter, minder gevoelig voor vertragingen en rijdt ook om het half uur”, zegt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+). “Bovendien zijn de vier haltes die de bus op de N15 aandoet toegankelijk aangelegd. Dat zorgt voor een groot gebruikscomfort en draagt ook bij tot een vlottere doorstroming van het verkeer. Een vlotte dienstverlening in de Nekkerspoelstraat blijft gegarandeerd via heel wat andere buslijnen.”

Vaccinatiecampagne

Toen de vaccinatiecampagne op volle toeren draaide, maakte buslijn 530 al eens tijdelijk een ommetje langs de Nekkerhal. “Het bestendigen en uitbreiden van deze trajectwijziging leefde al langer binnen De Lijn, de stad en de verschillende stakeholders”, zegt Els Langenus van De Lijn. “De nieuwe reisweg voert onder meer langs de Mechelse stations en de vesten om daarna de Nekkersite aan te doen. We spelen hiermee in op de vraag van de stakeholders en reizigers om deze site beter de bedienen.”

Reizigersorganisatie TreinTramBus is tevreden met de aangepaste busverbindingen. “Sinds 2012 werd de Nekkersite niet meer bediend”, zegt Stefan Stynen. “Deze nieuwe reisroute zorgt opnieuw voor een snelle verbinding met de stations, en dat zeven dagen op zeven. Zeker voor bezoekers van buiten Mechelen is dat een grote meerwaarde.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio