Peter Verdijck en de broers Bjorn en Sven Geysels op de Kerkplaats: ‘ready for a good time’. Het podium van de N8 van Wommelgem komt tegen het oude gemeentehuis te staan. 

Derde keer goede keer voor N8 van Wommelgem: “Makers grootste Vlaamse dancehits samen op Kerkplaats”

Wommelgem -

De Kerkplaats vormt op zaterdag 20 augustus het decor voor de N8 van Wommelgem. Na de twee afgelaste edities van 2020 en 2021 zijn organisatoren Sven en Bjorn Geysels en Peter Verdijck er helemaal klaar voor. “’Met dank aan de gemeente Wommelgem die ons ongelofelijk steunt”, aldus het trio. Dat verwacht tot drieduizend bezoekers voor hun gratis dorpsfestival, dat de leveranciers van de grootste Belgische dancehits van dit moment samen op de affiche heeft staan.

Jan Auman

Na de noodgedwongen livestream van 2020 en de uitschuiver van 2021, staan de sterren dit jaar eindelijk gunstig. “Zo warm als de voorbije dagen hoeft het niet te zijn, maar laat het zonnetje maar aan de hemel staan. We beginnen er trouwens pas aan om 19 uur. Dan is het al koeler en zal de zon ook niet meer in de ogen van artiesten en publiek prikken”, aldus Sven.

The Partybar alias Brian Van Bogaert zal de festiviteiten openen. Daarna volgt een live show van Sylver Music, de dance act van zangeres Sylvie De Bie, John Miles jr. en Wout Van Dessel. Voor haar 20-jarig bestaan heeft die alle hits in een nieuw jasje gestoken.

DJ F.R.A.N.K., alom tegenwoordig deze zomer, gaat al een tijd mee en omdat te bewijzen zal hij tijdens zijn set onder meer beats uit de jaren negentig en 2000 brengen en die zijn nog altijd heel aanstekelijk, zo zal blijken. De N8 van Wommelgem heeft hiermee de makers van twee van de grootste dancehits van het moment samen op haar affiche staan: Sylver, die hoge toppen scheert met ‘Finally here’ en dj FRANK, die na zijn monsterhits zoals ‘Summer Jam’ helemaal terug is met ‘Ready for a good time’.

Dan is de toon gezet voor de afsluiter en dat is ook al een partyband LEVEL SIX met o.a. Jo Hens (Niko uit Familie) en Lisa Michels, bekend dankzij K2 zoekt K3. Daar haalde de nieuwe zangeres van LEVEL SIX de finale. Ze presenteert ook op tv en actueert. Ingrediënten van hun live show: bakken energie, meezingers, dansbare hits en de lekkerste gitaarriffs.

Silvy de Bie alias Sylver in actie. © rr

Familiefestival

“We verwachten ondanks al die dancemuziek echt geen drug- of andere problemen op ons familiefestival waar kinderen uitdrukkelijk welkom zijn. Maar uiteraard houdt de politie mee een oogje in het zeil”, weet Sven.

Sven en Bjorn Geysels en Peter Verdijck hebben met de gemeente afgesproken dat de toegang gratis blijft. Anders dan vorige keer zal een ruimere zone rond de kerk autovrij zijn, inclusief de Kaakstraat. “We hopen dat de meeste mensen met de fiets of te voet komen. We mikken met onze N8 vooral op de mensen uit ons eigen dorp. Wie toch van verder komt, kan parkeren aan het Brieleke. Daar is veel plaats en het vrijetijdscentrum ligt ook op wandelafstand. Een nieuwe wielerkoers voor kinderen, zoals bij de eerste editie in 2019, komt er niet. Dat ligt organisatorische te moeilijk”, aldus Sven, Bjorn en Peter.

Dj FRANK

Kelly Joris presenteert

Het dorpsfeest, dat dit jaar gepresenteerd zal worden door schepen van Middenstand Kelly Joris (Open Vld), stopt evenzeer volgens afspraak met de gemeente stipt om 1 uur. Heel Wommelgem lijkt wel betrokken te zijn bij de N8. Zo zullen de lokale scouts door mee te werken aan de bar centjes verdienen voor hun buitenlands kamp. Een pintje kost op de N8 trouwens zeer democratisch 2,6 euro.

De organisatoren zijn al hun trouwe sponsors wat dankbaar dat ze zelfs na twee jaar gedwongen radiostilte, volhard hebben in hun steun en geen teruggave eisten van sponsorgelden. “Niet één bedrijf heeft afgehaakt. We zullen al wie ons zo fel gesteund heeft extra verwennen in onze vipruimte”, belooft Sven.(jaa)

Lisa Michels, de nieuwe zangeres van LEVEL SIX © Paal op Stelten

De N8 van Wommelgem op zaterdag 20 augustus vanaf 19u op Kerkplaats Wommelgem

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio