© Jong N-VA, Filip Spoelders

Opnieuw studeren op unieke locatie in Edegem: studenten met tweede zit mogen plaatsnemen in Zwaluwnest

Edegem -

Op zoek naar een stille studieplaats voor de herexamens? Jong N-VA Edegem richt het Zwaluwnest in de Drie Eikenstraat in als studieruimte. “In deze kantoren zitten de studenten afgezonderd van alle afleiding die een zomervakantie met zich meebrengt. Optimaal om je voor te bereiden op de tweede zit”, zegt voorzitter Jimi Claeys.

LEES OOK. Blokken als een baron: studenten mogen weer plaatsnemen in Kasteel Hof Ter Linden in Edegem 

Geen kasteel of artistiek Huis Hellemans voor de studenten deze keer, wél het Zwaluwnest in Edegem. De kantoren op de eerste verdieping staan nu leeg, maar voordien was het de thuis van de jeugddienst en de kinderopvang van de gemeente. Nu de gemeente op zoek is naar een nieuwe huurder, mogen er vanaf morgen tot en met 9 september studenten komen blokken.

Studeren kan zowel met zicht op de pluktuin als op het park Centrum. “Beide groene zones zijn geschikt als pauzemoment”, zegt Claeys. “Je kan wandelen, lunchen of bessen plukken in de weide. En na het studeren ben je meteen in het bruisende centrum voor een verfrissend terrasje.”

De studieplek is elke dag open van 9 tot 19 uur. Er zijn 12 plaatsen en uitbreiding is mogelijk, eventueel naar het terras. Registreren kan via de socialmediakanalen van Jong N-VA Edegem of ter plaatse. “We voorzien steeds koffie, thee, fris water en stukken fruit. Studenten mogen uiteraard ook hun eigen eten en drinken meebrengen. Met deze hitte regelen we trouwens lekkere ijsjes”, zegt Jimi Claeys gemotiveerd. (svo)

LEES OOK. Ruimte voor kinderopvang op eerste verdieping van Edegemse Zwaluwnest

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio