Nick Jooken en Kim Van Elzen uit Londerzeel. ©  Jan Van der Perre

Confiserie Jean-Jean heeft nieuwe eigenaars: “De traditie verderzetten, mét macarons”

Wilrijk -

Jean-Jean, de confiserie in de Jules Moretuslei in Wilrijk heeft nieuwe eigenaars. Nick Jooken en Kim Van Elzen uit Londerzeel, alle twee 27 jaar, hebben de zaak overgenomen. Ze zullen er naast de traditionele chocolade, koffie en thee ook hun eigen macarons verkopen. “Bij ons zijn het de échte, met ganache in plaats van marsepein in het midden”, vertelt Jooken.

Zij staat nog in het onderwijs, hij was lange tijd meubelverkoper. Exact een jaar geleden begonnen ze met een webshop van gepersonaliseerde macarons. “Ik wou graag zelf een zaak opstarten, en niet het zoveelste crèmeke verkopen”, zegt Jooken. “Daarom zijn we blij dat we bij macarons terecht zijn gekomen.”

De zaak werd gerund vanuit een bijgebouw achterin de tuin. “Maar we hebben pech gehad”, vertelt Jooken. “Tijdens de storm in februari is de gevel ingestort.” Het gebouw werd door een vorige eigenaar op agrarisch gebied gezet, en het koppel mocht het niet meer heropbouwen. Ze moesten dus op zoek naar een andere locatie.

De gevel is helemaal hetzelfde gebleven. ©  Jan Van der Perre

Dankbaar

“We waren sowieso van plan om een tweede webshop te openen of in de toekomst een winkel te beginnen”, vertelt Van Elzen. “Via een online overname oproep, kwamen we dan bij Jean-Jean terecht.” Jean-Jean bestaat ondertussen al 90 jaar en werd 36 jaar lang met hart en ziel uitgebaat door Lieve Damen. “De man van Lieve was al op pensioen, en ook zij besloot om wat meer van het leven te gaan genieten. Toch hoopte ze overnemers te vinden die de traditie zouden verderzetten. En dat doen wij, mét macarons.”

Jooken en Van Elzen zijn Damen enorm dankbaar. “Het was fijn dat we niet helemaal van nul moesten beginnen”, zegt Van Elzen. “Ze heeft alles op punt gezet en ons ook uitgelegd wat er allemaal moest gebeuren.”

De geschenkmanden kregen een update met de macarons erbij. ©  Jan Van der Perre

Met de macarons wil het koppel zich onderscheiden van de meer gangbare versie met marsepein. “Marsepein blijft langer goed, maar dat is niet hoe hij traditioneel wordt gemaakt ”, zegt Jooken. “We werken samen met een patissier uit Noord-Frankrijk, die een speciaal bakproces gebruikt, waardoor onze producten minstens een maand houdbaar zijn.” “Er is geen sprake van diepvries en we personaliseren ze ook op vraag”, vult Van Elzen aan.

De klanten zijn volgens de twee heel blij dat ze na sluiting van anderhalve maand hun koffie weer kunnen komen oppikken. “We verkopen dankbare producten”, zegt Van Elzen. “Dus er hangt hier een positieve sfeer. Wij zijn vooral dankbaar dat de klanten er weer zijn en plannen begin september ook zeker een feestelijke opening.” (svo)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio