Reuzengrote stropop valt in de smaak van kinderen. © evdw

Reuzengrote stropop neemt het op voor land- en tuinbouwers

Stabroek, Hoevenen -

Vlak voor de geitenboerderij van Kristel Gommers en Tom Hendrickx trekt een reuzenstropop de aandacht van elke voorbijganger in de Rijstraat. Het is een actie van Groene Kring.

Groene Kring, de jongerenorganisatie van de land- en tuinbouwsector, vraagt met de stropoppenactie positieve aandacht voor de landbouwers. In de Polder is de stropop aan boerderijwinkel ‘t Klepperke voorlopig nog de enige die om aandacht vraagt. Kristel Gommers en Tom Hendrickx hopen dat collega’s land- en tuinbouw in de Polder hun voorbeeld volgen.

Tom Hendrickx: “In 2019 en 2020 verschenen er al stropoppen in het landschap. Dit jaar wordt deze actie verdergezet. Land- en tuinbouwers wordt gevraagd om in het straatbeeld zoveel mogelijk stropoppen te laten verschijnen. Op die manier wil Groene Kring het boerenleven onder de aandacht brengen.”

“Die grote poppen spreken natuurlijk tot de verbeelding en zijn vooral een mooie bezienswaardigheid. Het zou fijn zijn dat gezinnen fietstochten kunnen maken langs alle landbouwbedrijven om die stropoppen te kunnen zien”, vult Kristel Gommers aan.

Op de facebookpagina van Groene Kring worden foto’s gepubliceerd van alle stropoppen. De foto die tegen 29 augustus de meeste likes heeft, wint een prijs. Het gewest en de provincie met de meeste stropoppen valt ook in de prijzen. Info: www.tklepperke.be/ (evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio