©  BELGA

Buijs en KV Mechelen trekken met bevrijdend gevoel naar Cercle Brugge: “Zonder Engvall hebben we aanvallend nog genoeg opties”

Na de eerste drie punten thuis hoopt Malinwa nu ook te bevestigen buitenshuis. Trainer Danny Buijs wil zich in Jan Breydel niet laten verrassen door het stugge Cercle Brugge van Dominik Thalhammer. “We hebben ons goed voorbereid op de speelstijl van Cercle.”

Thomas Franken

Eerst het belangrijke transfernieuws deze week Achter de Kazerne. Gustav Engvall laat Mechelen tijdelijk achter zich om een half jaar speelminuten te verzamelen bij het Noorse Sarpsborg. Voor Buijs was dat geen grote verrassing. “Elke club heeft met budgetten te maken en daar mag je niet over natuurlijk. Met enkele nieuwe spelers wisten we dat er ook uitgaande transfers gingen komen”, verklaart Buijs. “Als iedereen fit is, hebben we aanvallend nog genoeg opties. Bovendien zitten we momenteel maar met lichte blessures. Die gevallen zijn gauw weer fit en dan heb je er weinig aan om elke week weer jongens op de tribune moet zetten.”

LEES OOK. Gustav Engvall verhuist tot eind december op uitleenbasis naar Sarpsborg: “Dit is geen definitief afscheid van KV Mechelen”

Het toegelaten aantal wisselspelers is volgens Buijs wat beperkt. Antwerp-trainer Mark van Bommel liet zich er eerder al over uit en ook voor zijn landgenoot in Mechelen is het een struikelblok. “Je mag er maar zeven op de bank zetten. Op dat vlak is het voor mij nog wel wennen aan de Belgische competitie. Elke week moet je spelers teleurstellen en je kan ook de jeugd minder kansen geven om eens te proeven van het eerste elftal.”

33 graden in Brugge

De eerste zege van het seizoen moet Malinwa een bevrijdend gevoel gegeven hebben met het oog op de verplaatsing naar Cercle Brugge. “Wanneer je gewonnen hebt, hangt er altijd een andere sfeer dan wanneer je verloren hebt. Ook al heb je nog máár drie punten, toch is dat bepalend voor je gevoel.”

 ©  BELGA

Cercle heeft in het verleden al vaker bewezen dat het een taaie tegenstander kan zijn. Op de tweede speeldag legde het in Jan Breydel nog Anderlecht over de knie. “De speelstijl van Cercle is herkenbaar en blijkbaar zijn de namen nog grotendeels dezelfde als vorig jaar. We hebben ons dus goed voorbereid. Ze kwamen vorige week tegen Standard op achterstand via een strafschop na ongelukkig handspel, terwijl ze iets daarvoor zelf een reuzekans op 0-1 hadden. Zo zie je maar dat het soms dicht bij elkaar kan liggen. En ze zijn ook niet op een hoopje gespeeld door Standard”, aldus Buijs.

Tegen het aftrapuur (18.15u) zal de thermometer zaterdag in Brugge nog 33 graden aangeven. “Iedereen op het veld heeft daar last van”, weet Buijs. “Maar invloed op de match zal de hitte sowieso hebben. Nemen jullie ook maar zonnecrème mee!”

Aangepast programma voor Ngoy

Vanlerberghe, Da Cruz en Shved trainden opnieuw mee deze week, maar de knoop voor de wedstrijdselectie moet nog doorgehakt worden. “Ik reken daar ook Julien (Ngoy, red.) bij”, voegt Buijs nog toe. “Die had na de wedstrijd tegen Union last en kreeg aangepast trainingsprogramma.” De kans dat Malede zijn eerste minuten zal maken, is waarschijnlijk. “In principe mocht-ie vorige week al minuten maken, maar toen stonden we al 3-0 voor en dan nam ik liever geen risico’s met hem. Een extra weekje training in de benen was zinvoller dan.” Voor Wouters komt Cercle nog te vroeg.

MEER OVER KV Mechelen