De Crea Bea’s konden in alle koelte gezellig samen handwerken in het LDC. Daar kregen ze ook gratis een glas kraantjeswater. © Jef Fasseur

Hitteplan Essen: inwoners vinden verkoeling in lokaal dienstencentrum ’t Gasthuis tijdens hittegolf

Essen -

Eerste Essenaren vonden verkoeling in het lokaal dienstencentrum ’t Gasthuis. Voor wie het thuis niet koel krijgt, biedt de gemeente deze ruimte aan tijdens de openingsuren. Dit maakt deel uit van het algemene hitteplan van de gemeente.

“De gemeente heeft een hitteplan opgemaakt om het op deze warme dagen voor zowel bewoners als gemeentepersoneel draaglijk te maken. Een van die onderdelen is inwoners plaatsen aanreiken waar ze verkoeling kunnen vinden”, stelt Lesley De Groote, diensthoofd Zorg.

Donderdag maakten de creatieve dames van Crea Bea’s daar dankbaar gebruik van. Zij handwerken elke donderdag gezellig samen. “Het dienstencentrum is altijd geopend en ook de airconditioning staat altijd aan. We merken dat mensen op deze hete dagen graag wat langer blijven hangen.”

Gratis kraantjeswater om het hoofd koel te houden in LDC ’t Gasthuis. © Jef Fasseur

In de cafetaria is er gratis kraantjeswater te verkrijgen. “Voldoende drinken is belangrijk in deze hittegolf.” Drink minstens anderhalve liter water en vermijd alcohol en gesuikerde dranken, is een van de deviezen.

 (ella)

https://www.warmedagen.be/tips-bij-warm-weer

Vastgoed

Jobs in de regio