Eén van de iconische beelden uit 25 jaar Maanrock: een optreden van Radio Botanique in 2019. © Jelle Dreesen

Maanrock viert 25ste editie met fototentoonstelling in Cinema Lumière

Mechelen -

Maanrock in Mechelen is dit jaar aan haar 25ste editie toe. Om dat zilveren jubileum te vieren, wordt de geschiedenis van het stadsfestival in de kijker gezet met een fototentoonstelling. 25 iconische beelden vertellen het verhaal van Maanrock. Na de expo worden de foto’s geveild ten voordele van de Special Olympics.

Stijn Van de Sande

Maanrock groeide sinds de start in 1996 uit tot het grootste gratis stadsfestival van België. Om de 25ste editie in de kijker te zetten, pakken de organisatoren en Cinema Lumière uit met een tentoonstelling van 25 iconische beelden uit de geschiedenis van het muziekfestival, dat dit jaar opnieuw verder uitbreidt.

“Want we willen onze verjaardag in stijl vieren, daarom voegden we onder andere een extra dag Grote Markt toe aan onze programmatie”, zegt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+) van organisator Mechelen Feest. “Maar daar blijft het dus niet bij. Met de fototentoonstelling blikken we terug op de afgelopen jaren. Want in 25 jaar zorgde Maanrock voor ontelbaar veel verhalen die de moeite waard zijn om te vertellen aan de Mechelaars en festivalbezoekers.”

Een foto uit 2016. © AIKON Productions

“Onze lokale partners, de talloze fantastische vrijwilligers én onze festivalfotografen maakten Maanrock tot een succesverhaal”, klinkt het. “Daarom zetten we ook hen in de kijker. Ontdek samen met ons hoe een muziekfestival evolueert doorheen de tijd, wie de Maanrockbaby’s zijn en welke iconen een onuitwisbare indruk nalieten. En vooral: hoe Maanrock al 25 jaar mensen gelukkig maakt. Nadien worden de foto’s verkocht ten voordele van de Special Olympics.”

Oude Stadsfeestzaal

De expo vindt plaats op de eerste verdieping van Cinema Lumière, die gevestigd is in de Oude Stadsfeestzaal in de Frederik de Merodestraat. “De Oude Stadsfeestzaal is een plek waar vroeger veel gefeest werd”, zegt Ingeborg Verstappen van Lumière. “Dat kan nu niet meer. Nu is het een plek waar mensen samenkomen voor film en cultuur. Maar we zijn blij dat we gastheer mogen zijn voor deze tentoonstelling en zo het feestverleden van Mechelen mee kunnen vieren.”

De expo 25 jaar Maanrock is gratis te bezoeken van maandag 15 augustus tot vrijdag 2 september. Op maandag tot en met donderdag kan dat van 14 tot 22.30u, op vrijdag en zaterdag van 14 tot 23.30u en op zondag van 10.30 tot 22.30u. (svds)

www.maanrock.be

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio