© RR

Politie klist koppel na mogelijk meerdere grijpdiefstallen

Mol, Turnhout -

De politie van de regio Turnhout heeft donderdag een koppel van Roemeense afkomst gearresteerd. Het duo zou eerder op de dag in Mol met een list een gouden halsketting gestolen hebben van een 89-jarige dame.

Het slachtoffer werd door de jonge vrouw aangesproken in Achterpad. Die had een T-shirt bij en gebaarde dat ze het wilde passen bij de oudere dame, verwijzend naar een ‘market’ (markt, red.). Het slachtoffer merkte nadien dat haar gouden halsketting ontvreemd was.

De politie van Balen-Dessel-Mol kon door camerabeelden uit het stadscentrum te koppelen aan ANPR-gegevens van nummerplaatherkenning het voertuig van de verdachten identificeren. Dat signaal werd later opgepikt door de Turnhoutse collega’s, die de twee in Turnhout konden arresteren.

“De afgelopen week kregen we nog verscheidene meldingen van dergelijke grijpdiefstallen in Mol (rond de site Ten Hove, red.)”, vertelt de lokale politie Balen-Dessel-Mol. “Twee van deze feiten kunnen mogelijk gelinkt worden aan de opgepakte verdachten. Het onderzoek wordt dan ook verdergezet.” Bij de vorige incidenten haalden de dieven hetzelfde ‘pas’-trucje boven, maar dan met sjaals en jassen. (ho)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio