IN BEELD. Kloosterstraat oogt kleurrijk in aanloop naar Pride: “De regenboogtinten geven geweldig gevoel”

Antwerpen -

Voor het eerst in vijftien jaar Pride passeert de kleurrijke stoet dit weekend langs de Kloosterstraat. Om die bijzondere gebeurtenis niet zomaar voorbij te laten gaan, riep de vzw Kloosterstraat winkeliers en horeca op om hun etablissementen op te fleuren met allerlei regenboogkleurige elementen. De oproep kreeg gehoor, wat zorgt voor heel wat leuke beelden.

“Het was allemaal een beetje last minute, maar zodra we van de stad de bevestiging kregen dat de stoet in onze straat zal passeren, zijn we in actie geschoten. Het is een primeur voor de Kloosterstraat en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vlaggen gingen er hangen maar we probeerden de winkeliers en horeca warm te maken om hun etalages te versieren in de kleuren van de regenboog”, vertelt Karen Das van Kloosterstraat vzw.

Sfeerbeeld. © Tom Cornille

 © Tom Cornille

 © Tom Cornille

 © Tom Cornille

Volgens Das reageerden de handelaars daar meteen enthousiast op. “Iedereen beseft dat het qua verkoopcijfers niet de beste dag wordt, maar dat doet er niet toe. De sfeer in de straat zal uitgelaten zijn en dat is ook al eens leuk, zeker na de pandemie. Alle excentrieke remmen gaan los, we kijken er allemaal ontzettend hard naar uit.”

 © Tom Cornille

 © Tom Cornille

 © Tom Cornille

 © Tom Cornille

 © Tom Cornille

 © Tom Cornille

 (lava)

MEER OVER Antwerp Pride

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio