©  BELGA

Great Old kan volledig focussen op Europa: Antwerp - Union van 20 augustus uitgesteld

De wedstrijd tussen Antwerp en Union, op zaterdag 20 augustus in het Bosuilstadion, wordt uitgesteld. De Great Old kan zich zo beter voorbereiden op het allesbeslissende terugduel thuis tegen Basaksehir op 25 augustus.

havg, dige

“Naar aanleiding van de sportieve resultaten van Antwerp in de derde voorronde van de Conference League werd in overleg met de rechtenhouder, de clubs en de lokale overheid beslist om de wedstrijd Antwerp - Union van zaterdag 20 augustus 2022 uit te stellen”, aldus kalendermanager Nils Van Brantegem.

Als Antwerp of Union zich wist te plaatsen voor de laatste voorronde van de Conference/Champions League, zou de Pro League het onderlinge duel uitstellen. Union verloor van Rangers, maar het stamnummer 1 ging wél door.

LEES OOK. En dan nu Basaksehir: Antwerp moet geen heksenketel vrezen tegen de ploeg waar Erdogan ooit een hattrick voor scoorde

In de play-off om de groepsfase van de Conference League te bereiken moet Antwerp voorbij het Turkse Basaksehir. De heenmatch wordt op donderdag 18 augustus om 19u45 in Istanbul gespeeld. De Great Old heeft door het vrije weekend een volledige week om zich voor te bereiden op de allesbeslissende return in Deurne-Noord, op 25 augustus om 20u45.

De thuiswedstrijd tegen Union wordt op woensdag 31 augustus ingehaald. Aftrap om 20u30.

Ook de affiche tussen Anderlecht en AA Gent van de vijfde speeldag werd uitgesteld. Zij halen hun duel in op donderdag 1 september.