©  Theo Derkinderen

Tweetal schuldig aan diefstallen

Mechelen -

De rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot respectievelijk zes en achttien maanden cel. Ze stonden terecht voor verschillende diefstallen, maar hielden tijdens het proces vol dat er geen enkel bewijs was om hen te veroordelen. Daar dacht de rechter anders over.

Said A. en Aymane E. werden half mei opgepakt toen enkele mensen hen hadden staande gehouden na een inbraak in een auto. De twee hielden vol dat ze niets met de inbraak te maken hadden en enkel op wandel waren in Mechelen nadat ze enkele uren eerder van de trein waren gezet.

De politie startte een grondig onderzoek op en kon Aymane E aan nog verschillende feiten in Mechelen en Zemst linken. A. stond alleen terecht voor de inbraak in de auto.

Advocaten Johan John Mees en Veronique Gysbrechts benadrukten dat er geen concrete bewijzen waren tegen hun cliënten en hadden de vrijspraak gevraagd. De rechter vond dat de schuld van het tweetal wel vast stond. Said A. liep zes maanden cel op, Aymane E. kreeg achttien maanden met uitstel. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio