© TOM VAN DER PUT/EYE4IMAGES

Grote heidebrand in het aan België grenzende Schijf: brand breidt zich voorlopig niet uit

De brandweer is vrijdag met verschillende brandweervoertuigen uitgerukt voor een grote heidebrand in het aan België grenzende Schijf, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.

Het lijkt erop dat de brand zich niet meer uitbreidt. Zowel het bestrijden van de linker als van de rechterflank verloopt naar wens. Er is wel flinke rookontwikkeling. Dat meldt Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Bron: De Telegraaf

De brand woedt in de buurt van de Zeepestraat in Schijf. Er is veel rook. Door windvlagen is het vuur daarbij slecht onder controle te krijgen en is het lastig om goed in te schatten hoe groot het stuk is dat in brand staat, aldus de woordvoerder. In de buurt van de brand staan verschillende huizen. Tot nu toe is niemand gewond geraakt. (Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanwege de windvlagen, de huidige droogte en de waterwinning zijn er veel brandweervoertuigen. Aangezien het een buitengebied is waar geen brandkranen staan, moet de brandweer proberen op een andere manier aan water te komen. Met speciaal watertransport wordt dat aangevoerd vanuit oppervlaktewater in de buurt.

Ondertussen lijkt het erop dat de brand zich niet verder uitbreidt. “Zowel het bestijden van de linker als van de rechterflank verloopt naar wens. Er is wel flinke rookontwikkeling. Blijf uit de rook en sluit bij overlast ramen, deuren en ventilatie”, klinkt het.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Vastgoed

Jobs in de regio