© RTV

Stad trekt vergunningsaanvraag voor sportcomplex aan Uilmolenweg in: “Zo snel mogelijk nieuw dossier indienen”

Mechelen -

De stad Mechelen heeft de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een nieuw sportcomplex aan de Uilmolenweg zelf ingetrokken. Eerder kreeg het dossier al een negatief advies. Volgens de stad gaat het enkel om uitstel. “Het blijft onze ambitie om de sportsite nog deze legislatuur te realiseren”, zegt sportschepen Abdrahman Labsir.

Stijn Van de Sande

Twee maanden geleden diende de stad Mechelen een vergunningsaanvraag in voor de realisatie van een nieuw sportpark op de hoek van de Hombeeksesteenweg en de Uilmolenweg, beter bekend als de Hotelweg. Tegen die aanvraag werd al beroep aangetekend door een buurtbewoner en ook de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie (GOVC) gaf een negatief advies. Het dossier kwam zo in de administratieve lus terecht, waarbij de stad zestig dagen krijgt om het aan te passen.

Maar daar wil het stadsbestuur niet op wachten. “We zouden die administratieve lus kunnen doorlopen om aan het einde van de rit toch geen vergunning te krijgen”, legt schepen van Sport Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+) uit. “Daarom beslisten we om geen tijd te verliezen en het dossier zelf in te trekken. Zo kunnen we structureel aan de slag gaan met de opmerkingen die het GOVC ons meegaf. Het gaat vooral om technische aanpassingen en we moeten bijvoorbeeld ook meer rekening houden met een vleermuizenpopulatie.”

Een impressie van hoe het nieuwe sportpark er moet uitzien. © Tijdelijke Maatschap Archilles-Omgeving

Volgens de schepen gaat het om uitstel, geen afstel. “Uiteraard is het jammer dat het dossier opnieuw vertraging oploopt, maar we willen zo snel mogelijk een nieuwe vergunningsaanvraag indienen”, klinkt het. “Want het blijft de ambitie van de stad en de provincie Antwerpen om hier een mooie sportsite te realiseren. Het doel is nog steeds om minstens een deel van het complex te realiseren voor het einde van deze legislatuur in 2024.”

Wortel voor de neus

Gemeenteraadslid Marc Hendrickx en Arnout Geys, lid van de raad van bestuur van AGB SAM (beide N-VA) reageren met onbegrip op de beslissing. “Dit toont eens te meer het gebrek aan ambitie aan van dit stadsbestuur in sportdossiers”, zeggen ze. “Met hun aankondigingspolitiek houdt de stad een wortel voor de neus van de clubs. Door dit dossier in te trekken op het moment dat verschillende sportclubs smeken om ruimte, geeft de stad een slecht signaal. Bovendien waren de gemeenteraad en AGB SAM niet op de hoogte.”

Het nieuwe sportpark moet onder meer plaats bieden aan rugby- en voetbalvelden en velden voor verschillende beachsporten. Er komt ook een Finse piste die moet aansluiten op de bestaande loopomloop in het Vrijbroekpark en een multifunctioneel gebouw. Volgens de oorspronkelijke plannen zouden de eerste velden in september van dit jaar in gebruik genomen worden.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio