©  ISOPIX

En dan nu de nieuwe spelers inschrijven? FC Barcelona verkoopt voor 100 miljoen euro aan aandelen

Een belangrijke stap is gezet: FC Barcelona heeft voor 100 miljoen euro aandelen in Barça Studios verkocht. Dat heeft de Catalaanse club vrijdagmiddag meegedeeld. Nu zou het volgens de club ook moeten lukken om alle nieuwe spelers officieel in te schrijven bij La Liga voor de competitiestart van zaterdag. Later op de dag moet meer nieuws volgen.

jswk

Barça zat voor de start van het nieuwe seizoen met een groot probleem: La Liga weigerde de nieuwe spelers in te schrijven omdat de club de Financial Fair Play regels overschreed. Er moest financiële ruimte vrijgemaakt worden en dat hebben de Catalanen nu gedaan door 24,5 procent van de aandelen van Barça Studios, het bedrijf dat alle audiovisuele content van de club aanlevert, te verkopen aan Orpheus Media voor 100 miljoen euro.

Barcelona haalde deze zomer met Robert Lewandowski (45 miljoen euro), Raphinha (58 miljoen euro), Jules Koundé (50 miljoen euro) Andreas Christensen (transfervrij) en Franck Kessié (transfervrij) al vijf nieuwe spelers binnen. De club hoopt dat vijftal nu nog voor de start van de competitie, zaterdagavond om 21.00u tegen Rayo Vallecano, in te schrijven.

Lukt dat niet, dan hebben ze nog tot eind deze maand om nog meer budget vrij te maken. De club maakt intussen druk werk van het vertrek van enkele spelers met een hoog loon zoals Memphis Depay en Frenkie de Jong. Met die laatste zijn er ook serieuze strubbelingen over zijn contract, dat volgens het huidige bestuur illegaal zou gegeven zijn door het vorige bestuur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal